DSC_0304

 

Fudbaleri Vojvodine putuju na megdan Čukaričkom u okviru 29. kola JSL. Utakmica se igra u subotu, 16. maja, od 17 : 00 časova,  na stadionu  Čukaričkog na Banovom Brdu.

U  prvom delu  sezone Čukarički je dva puta pobedio Vojvodinu. U prvenstvenoj utakmici u Novom Sadu bilo je  2:1, a istim rezultatom je završena i utakmica četvrt- finala kupa u Beogradu.

Vojvodina i   Čukarički  su do  sada odigrali ukupno 34  takmičarske utakmice. Vojvodina je pobedila 19 puta, 9 puta je bilo nerešeno, dok je Čukarički bio bolji na 6 utakmica. Gol razlika 51:23 u korist Vojvodine. Vovodina kao gost Čukaričkom na 17 utakmica  ima 7 pobeda 5 nerešenih i 5 poraza.

Na konferenciji za štampu koja je održana u SC „Vujadin Boškov“ prisustvovali su šef stručnog štaba Zlatomir Zagoričić i desni bek Jovica Vasilić.

„Jasno nam je svima da se radi o jednoj izuzetnoj ekipi, što rezultati i pokazuju. Sigurno da nas čeka jedna teška utakmica, međutim, Vojvodina ima ambicije da igra u Evropi i uradićemo sve da izađemo kao pobednici iz ovog duela. Nadam se da ćemo ponoviti igru iz utakmice protiv Rada, gde smo gotovo svih 90 minuta, sa izuzetkom 5 do 10 minuta u svakom poluvremenu, pružili jednu kvalitetnu igru. Osim Puškarića, koji je zadobio jednu lakšu povredu, možemo da računamo na sve igrače“, rekao je Zlatomir Zagorčić.

„Čukarički je pokazao da igra veoma dobar fudbal ove sezone, a prilaskom Zvezdi na samo jedan bod zaostatka, osim igre, pokazali su i da prave rezultate. Mi izlazimo iz dve utakmice gde smo zabeležili dve pobede, a posebno bih istakao poslednju, protiv Rada, gde smo prikazali jednu kvalitetnu igru. Idemo na Banovo brdo sa namerom da se nadigravamo, pa nek bolji pobedi“, rekao je Jovica Vasilić.