Фудбалери Војводине у више наврата учествовали су у најстаријем међународном фудбалском такмичењу у Европи – Средњоевропском купу, а баш на 50. годишњицу овог такмичења, 1977. године, успели су и да освоје трофеј. У конкуренцији Фиорентине, Спарте (Праг) и Вашаша (Будимпешта), црвено-бели су били најбољи и тако заслужено донели један интернационални пехар у Нови Сад.

Једну од кључних утакмица на путу ка освајању трофеја, Војводина је одиграла шестог априла против Фиорентине у Новом Саду. Већ у шестом минуту, љубичасти су повели голом Казарце, али потом је на сцену ступио сјајни Слободан Вучековић. Постигавши хет-трик (голове дао у 17, 19. и 44. минуту), успео је да преокрене резултат и већ до полувремена обезбеди свом тиму сигурну предност. Већ на почетку другог дела утакмице, у 49. минуту, Шандор Мокуш је повисио на 4:1, а све што су гости до краја меча успели да ураде јесте да у 72. минуту преко Браље смање резултат на 4:2.

На мечу против Фиорентине, за Војводину су играли Миладин Пураћ, Ђорђе Вујков, Шандор Мокуш, Жељко Јурчић, Мартин Новоселац, Васа Рутоњски, Ласло Леринц, Петар Никезић (Миле Драгојевић), Слободан Вучековић, Слободан Павковић и Ивица Радосављевић (Славко Личинар), а тренер екипе био је легендарни Тодор Веселиновић.