531648_333933633383256_1439299339_n

 

 

Ritam utakmica i treninga fudbalerima novosadskog superligaša ne dozvoljava ni malo predaha. Posle četvrte pobede u Antaliji, „crveno-bela“ četa sutra ponovo od 14 časova izlazi na teren. Protivnik će im biti gruzijska ekipa Lokomotiva iz Tbilisija protiv koje će trener Vignjević izvesti dosta izmenjen sastav u odnosu na onaj koji je igrao protiv Slovaka.
Vulićeviću i drugovima predah će bez svake sumnje biti preko potreban jer je 90 minuta igre protiv Žiline bilo zaista iscrpljujuće. Fizički izuzetno snažni i spremni, a uz to, neverovatno drski i bezobzirni, igrači višestrukog šampiona Slovačke dobro su namučili „crveno-bele“. Svaki duel bio je, u najmanju ruku na ivici faula, vrlo često su Slovaci udarali i bez lopte, a u suprotnom slučaju (kada naš igrač napravi prekršaj), padali su kao pokošeni i zapomagali na sav glas.

Što se tiče igrača Vojvodine (a to je najbitnije), vidi se velika želja, timski duh i zavidna fizička pripremljenost. Odbrana, baš kao i jesenas deluje čvrsto i sigurno, vezni red polako dobija fizionomiju,a najveći napredak u odnosu na prvi deo sezone je – efikasnost. Mlađi igrači se, kako pripreme odmiču, sve više uklapajui i pokazuju da će u bližoj budućnosti biti pravi oslonac kluba.
Najveće iznenađenje za sada predstavlja Mijat Gaćinović koji je u poslednje dve utakmice postigao dva gola, ali više od toga raduje njegova poletnost, sportska drskost kojom pleni. Ovaj dečkić, što bi rekli stari Novosađani, „ima 30 kila sa krevetom“ ali ne preza ni da uđe u duel sa duplo većim i jačim protivnikom.
Nebojša Kosović je već „stara kuka“ u prvom timu i o njemu ne treba trošiti puno reči. Marko Kordić napreduje koracima od „sedam milja“, a na svoju šansu čekaju Milan Spremo i Georgije Ilić.
Imaće je već sutra protiv Gruzina, a ne sumnjamo da će je iskoristiti.
Napred deco …