Fudbaleri Vojvodine

 

Drugi deo današnjeg popodnevnog treninga protekao je u malom turniru na kome su učestvovale četiri ekipe, a zvanje pobednika pripalo je timu koji je bio sačinjen mahom od onaih najmlađih prvotimaca crveno-belih.

Posle današnjeg opuštanja u velnes i spa centru, a kasnije i na bazenu hotela „Habakuk“ podno Pohorja, fudbaleri Vojvodine popodne su proveli na terenu i nastavili sa radom i treninzima. Nakon kondicionih vežbi sa trenerom Aleksandrom Jankovićem, igrači Voše drugi deo treninga proveli su igrajući fudbal, a odlukom stručnog štaba, dogovoreno je da se odigra mali turnir između četiri ekipe.

Igrači su bili podeljeni u tri tima (pri čemu je jedna ekipa imala privilegiju da u svom sastavu ima sekretara stručnog štaba i golgetera najfinijeg kova Dragomira Vukićevića), dok su četvrtu ekipu činili treneri Lalatović, Šarac, Bratić i Janković, pojačani koordinatorom za transfere Mićom Vranješom, golmanom Emilom Rockovim i igračima Nikolom Ašćerićem i Aleksandrom Paločevićem.

Upravo ova ekipa je sa ubedljivih 4:1 izborila plasman u finale, a i u samom finalu je bila nadomak trijumfa, pošto je vodila sa velikih 3:0. Naspram njih, našao se tim sačinjen mahom od onih najmlađih članova crveno-belih, kao što su Saša Ćurko, Lazar Zličić, Milan Lazarević, Uroš Stamenić, David Hrubik i Marko Đurišić, pojačani nešto iskusnijim Nikolom Perićem i Ivanom Lakićevićem.

Prema rečima Vošinog pomoćnog trenera Vidaka Bratića, stručni štab nije želeo da rastuži decu, pa je u finišu malo popustio, dok je, s druge strane, osvedočeni ljubitelj ostrvskog fudbala Ivan Lakićević Mogli istakao da je u njegovoj ekipi proradio engleski mentalitet i stav da nikada nema predaje, pa je, bilo kako bilo, tim „omladinaca“ uspeo da izjednači na 3:3 i na kraju, posle duge penal serije, zahvaljujući odbrani Nikole Perića, zasluženo stekne zvanje pobednika.

Komentari, prepričavanja, kao i zadirkivanja o tome ko je kome driblingom „slomio kičmu“ nastavljena su i za večerom, a pozitivna atmosfera i činjenica da su na ovom malom turniru najviše ipak pokazali najmlađi daje nadu da će u skorijoj budućnosti i navijači „stare dame“ imati čemu da se raduju.