naslov

 

 

 

Sedamdesetogodišnjicu oslobođenja Novog Sada od fašističkog okupatora, FK „Vojvodina“ obeležio je polaganjem venaca na spomen ploču poginulim članovima „crveno-belih“ u Drugom svetskom ratu.
Novosadska „Stara dama“, koja baštini tradiciju antifašizma, tokom rata je izgubila 8 svojih igrača koji su kao članovi jugoslovenskog pokreta otpora, partizanskih jedinica i španskih internacionalnih brigada dali svoje živote za slobodu. Imena : Boška Petrovića, Pere i Milana Simina, Dušana Šućova, Svetozara Džanića, Milana Stoje, Radovana Božina i Živka Brzaka, zauvek će ostati upisana zlatnim slovima u istoriju Vojvodine i Novog Sada kao najsvetliji primer rodoljublja.

Delegacija FK „Vojvodina“ na čelu sa predsednikom, Zoranom Šćepanovićem, zajedno  sa sekcijom veterana kluba u kojoj su bili : Ilija Pantelić, Mladen Vučinić, Radomir Krstić, Borivoje Mirosavljević, Petar Palkovljević …poklonila se senima nekadašnjih majstora u kopačkama i neustrašivih heroja.
Vence na spomen ploču položili su : aktuelni i nekadašnji predsednici FK „Vojvodina“, Zoran Šćepanović i Petar Palkovljević kao i supruga Vujadina Boškova, Jelena.
Istom prilikom, položen je venac i na spomenik osnivaču Vojvodine, dr Kosti Hadžiju.

DSC_0071

 

DSC_0072