jagodina-vosa

 

 

Nakon dvonedeljne pauze zbog obaveza nacionalnih selekcija, utakmicama 13 kola sutra se nastavlja prvenstvo  Srbije.Vojvodinu koja je letos blistala u kvalifikacijama za Ligu Evrope, igrala „toplo-hladno“ u prvenstvu i kupu, očekuje do sada najteže gostovanje u Jagodini. Domaćini nikada do sada nisu osetili slast pobede  u prvenstvenim susretima ali su zato prošle godine pobedom nad „crveno-belima“ u finalu kupa ostvarili svoj najveći uspeh u istoriji.

-Dvonedeljna pauza došla je za nas u pravo vreme ali smo se već uželeli takmičarskih utakmica koje i jesu suština onoga čime se svi bavimo. Veći deo od proteklih 15 dana radili smo bez velikog broja reprezentativaca, međutim, igrači koji su bili prisutni radili su vrlo kvalitetno. Kompletirali smo se pre 2-3 dana i sada nas očekuje utakmica sa Jagodinom. Za mene je ovo, bez ikakve dileme, najteže gostovanje u dosadašnjem toku prvenstva. Protivnik nam je jedna vrlo iskusna čvrsta i organizovana  ekipa sa širokim izborom igrača koja im pruža mogućnost kombinovanja pred svaku utakmicu onako kako to trenutna situacija nalaže. Prava takmičarska ekipa protiv koje nikad nije lako igrati naročito na njihovom terenu.
Sve ovo što sam u uvodu rekao zahteva od nas da budemo u svakom trenutku na svom maksimumu. Ovo je bez svake sumnje derbi kola, a zna se kako se derbiji dobijaju. Dobijaju se tako što moraš napraviti grešku manje od protivnika, a sa druge strane iskoristiti jednu više. Ovu utakmicu odlučiće koncentracija svakog pojedinca u našem timu dok voljni momenat mora biti u najmanju ruku na istom nivou kao kod našeg rivala ili još bolje-za nijansu viši.
To su sve uslovi koji moraju biti ispunjeni da bi imali prava da se nadamo uspehu u Jagodini. Vidim da je protivnik izuzetno motivisan, danima već najavljuju u medijima ovu utakmicu, pustili su besplatan ulaz na stadion, pokazuju veliku želju za pobedom što je sasvim normalno i sportski ali i mi ćemo u tome tražiti dodatni motiv za nas.

DELAČ BOLESTAN, ROCKOV LICENCIRAN

Hrvatski internacionalac na golu Vojvodine, Matej Delač po svoj prilici neće biti u kombinaciji za sastav ekipe jer je „zaradio“ virus. Delač se pre današnjeg treninga javio medicinskoj službi, dobio poštedu i terapiju i obećao da će svim srcem biti uz svoje klupske drugove ali pored malog ekrana.
Pošto je mladi golman Marko Kordić juče nakon utakmice omladinaca u Beogradu od šefa struke dobio 2 slobodna dana zbog privatnih obaveza i otputovao za Crnu Goru, licenciran je omladinac Emil Rockov koji će u Jagodini biti alternativa iskusnom Srđanu Žakuli.

 

http://youtu.be/PTcrz-2CJxo