DSC_0008

 

 

Poslednje kolo šampionata u JSL donosi reprizu prošlogodišnjeg. Derbi susret Vojvodine i Crvene zvezde neće biti rezultataski i takmičarski uzbudljiv i zanimljiv kao prethodni ali po tradiciji i imenima klubova susreti dva crveno-bela tima navijačima uvek pružaju nešto više od, uslovno rečeno, „običnih“ utakmica. Rivalitet, želja za dokazivanjem, armije navijača i još mnogo toga, pretpostavke su za praznik fudbala na „Karađorđu“.

Oba tima praktično i teorijski rešia su sve svoje takmičarske dileme pa kako kaže šef struke Novosađana Nebojša Vignjević, dug prema navijačima ostaje kao jedan od glavnih motiva njegovih momaka na sutrašnjoj utakmici. Sa druge strane, neminovnost srpskog fudbala koja se ogleda u ranim odlascima talentovanih igrača u inostrane klubove još jedan je garant da će gledaoci videti kvalitetnu predstavu. Buljuk menadžera i skauta najavio je svoje prisustvo derbiju na „Karađorđu“, a evropska fudbalaska „pijaca“ samo što nije otvorila svoje kapije.

Vojvodina će u nedelju biti oslabljena neigranjem operisanog Ađurua i povređenih Šušnjara i Jokića. Ostali igrači su na raspolaganju stručnom štabu koji će odlučiti kojoj jedanaestorici da pruži šansu.

Jedan iz talasa mladih supertalentovanih fudbalera poniklih u omladinskoj školi „Ilija Pantelić“, Mijat Gaćinović, smatra da će utakmica biti izuzetno zanimljiva bez obzira što su Beograđani najavili da u Novi Sad dolaze u podmlađenom sastavu. Gaćinović tvrdi da ta činjenica uopšte ne znači da će Crvena zvezda biti mnogo slabija jer u njihovim redovima ima itekako talentovanih i kvalitetnih igrača i reprezentataivaca.

Kako god, navijači koji sutra dođu na „Karađorđe“ imaće lepu priliku da vide budućnost srpskog fudbala.

 

Pozivnica za zapad i sever neće biti na blagajnama već će se njihova vršiti u „Firma shopu“ na severnoj tribini stadiona.

Vlasnicima pretplatnih sezonskih karata za istok obezbeđena su mesta na zapadnoj tribini, SEKTOR G, redovi od 1 do 4.

 

 

 

 

http://youtu.be/7XAbi8dNS38