У спортском центру ФСС у Старој Пазови, одржана је седница Одбора за хитна питања на којој су донете важне одлуке за српски клупски фудбал.

После изјашњавања свих клубовa Супер лиге Србије, одлучено је да се у оквиру сезоне 2019/20. одиграју преостала четири кола, без плеј-офа и плеј-аута. За овај формат такмичења гласало је 11 клубова, међу којима је била и Војводина, док је њих пет (Црвена звезда, Партизан, Чукарички, Раднички Ниш и Спартак) било за одигравање свих 11 кола.

Усвојен је и календар за наставак пролећног дела сезоне, према коме ће се 27. коло играти 30. маја, а последње 30. коло је на програму 20. јуна. Када је реч о формату за следећу сезону, обавиће се додатне консултације са клубовима Супер и Прве лиге Србије. Куп Србије играће се по плану. После жреба четвртфиналних парова, следе три рунде до коначног победника, а играће се по једна утакмица. Термини су трећи јун (четвртфинале), 10. јун (полуфинале) и 24. јун (финале).

Лиге млађих категорија завршене су закључно са 15. мартом ове године и неће се наставити. Напредовање у виши и испадање у нижи ранг, биће примењено сходно пропозицијама како је раније било предвиђено.