U sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, održana je sednica Odbora za hitna pitanja na kojoj su donete važne odluke za srpski klupski fudbal.

Posle izjašnjavanja svih klubova Super lige Srbije, odlučeno je da se u okviru sezone 2019/20. odigraju preostala četiri kola, bez plej-ofa i plej-auta. Za ovaj format takmičenja glasalo je 11 klubova, među kojima je bila i Vojvodina, dok je njih pet (Crvena zvezda, Partizan, Čukarički, Radnički Niš i Spartak) bilo za odigravanje svih 11 kola.

Usvojen je i kalendar za nastavak prolećnog dela sezone, prema kome će se 27. kolo igrati 30. maja, a poslednje 30. kolo je na programu 20. juna. Kada je reč o formatu za sledeću sezonu, obaviće se dodatne konsultacije sa klubovima Super i Prve lige Srbije. Kup Srbije igraće se po planu. Posle žreba četvrtfinalnih parova, slede tri runde do konačnog pobednika, a igraće se po jedna utakmica. Termini su treći jun (četvrtfinale), 10. jun (polufinale) i 24. jun (finale).

Lige mlađih kategorija završene su zaključno sa 15. martom ove godine i neće se nastaviti. Napredovanje u viši i ispadanje u niži rang, biće primenjeno shodno propozicijama kako je ranije bilo predviđeno.