Fudbalere Vojvodine u subotu očekuje prva prvenstvena utakmica na domaćem terenu ove godine, a kao i prethodne polusezone, uvertiru za Vošin meč na „Karađorđu“ i ovoga puta je predstavljala poseta jednoj od osnovnih škola na teritoriji opštine Novi Sad.

Ovoga puta, crveno-beli su u sklopu akcije pod sloganom „Ti si naša prva ljubav“ danas obišli školu „22. avgust“ u Bukovcu, gde su se, u društvu direktora marketinga FK Vojvodina Miloša Subotina, sa osnovcima družili fudbaleri Uroš Vitas, Nikola Čumić, Stefan Bukinac i Milan Kovačev.

Danas se verovatno zbio i najdirljiviji momenat otkako je počela akcija „Ti si naša prva ljubav“, s obzirom na to da, kada su fudbaleri Vojvodine ušli u učionicu, jedna devojčica, sedeći u prvom redu u Vošinoj majici, nije mogla da se suzdrži da ne zaplače, a na pitanje zbog čega plače, odgovorila je: „Od sreće!“

Manirom velikog asa, devojčici je prišao Uroš Vitas, kome je bilo dovoljno svega nekoliko sekundi da devojčicine suze pretvori u osmeh, ali su suze radosnice opet krenule onoga trenutka kada joj je Nikola Čumić obećao da će joj pokloniti svoj potpisani dres.

U razgovoru sa učenicima, Vošini igrači su pričali o tome koliko je važno da se deca tokom svog razvoja bave bilo kojim sportom, ali i da pritom nikako ne zapostave školu, a naravno, i sami đaci su imali pregršt pitanja za igrače „stare dame“, od toga kako se hrane i kako najbolje da brinu o svom zdravlju, do toga ko su im omiljeni fudbaleri, najdraže i najteže utakmice itd.

Po običaju, atmosfera je postala posebno uzbudljiva kada se iz učionice prešlo u fiskulturnu salu, gde se igrao fudbal na dva gola, pri čemu su u svakoj ekipi bili po dvojica fudbalera Vojvodine. Za razliku od prethodnih poseta školama, ovoga puta su odigrane dve utakmice, pri čemu su se u drugom meču, zajedno sa Vošinim fudbalerima, na terenu našle devojčice iz OŠ „22. avgust“. Takođe za razliku od prethodnih poseta, ovoga puta je poseta školi imala i „treće poluvreme“, s obzirom na to da su fudbaleri Vojvodine potom bili specijalni gosti na času istorije.

Naravno, sve je proteklo i uz Vošine promoterke, koje su deci delile ulaznice za utakmicu protiv Kolubare, postere, rasporede časova i flajere sa osnovnim informacijama o FK Vojvodina i uputstvom kako svako ko želi može da se učlani u akciju „Ti si naša prva ljubav“.

O tome koliko su deca bila radosna, uzbuđena i ushićena zbog dolaska fudbalera Vojvodine, najbolje svedoči komentar jedne učiteljice, koja je, gledajući decu kako su opkolili igrače zbog slikanja i autograma, izjavila: „Sledeće nedelje će imati pismeni zadatak na temu ‘Školski dan koji ću pamtiti’. Već vidim o čemu će svi da pišu“.

Kao i svaki prethodni put, i danas je poseta fudbalera Vojvodine dobrano probila svoje planirano trajanje i ko zna koliko bi još potrajala da crveno-beli u 12:30 nisu imali zakazan trening. Međutim, i ovako će na današnji dan svakome ostati lepo sećanje i puno srce, kako među decom, tako i među prvotimcima „stare dame“.