IMG_3396

 

VOJVODINA – RAD   2 : 0

Stadion „Karađorđe“

Gledalaca : 2000

Sudija : Bojan Nikolić

Strelci : Ivanić (18. min.), Makarić (81. min.)

Žuti kartoni : Vasilić, Pankov, Tumbasević (Vojvodina)

Vojvodina : Žakula, Vasilić, Pekarić, Pankov, Radović, Tumbasević, Sekulić, Asani (Makarić), Ivanić, Ćurko (Gaćinović), Stojanović (Karanov)

Rad : Radunović, Đurić N., Đurić I., Maraš, Obradović, Gnjatić, Milošević, Milisavljević (Simić), Rodić, Mladenović (Mihajlović), Jelić (Marković)

Pred oko 2000 gledalaca na stadionu „Karađorđe“, fudbaleri Vojvodine uspešno su preskočili još jednu prepreku na putu ka Evropi. Goste je načeo, večeras odlični, Ivanić u 18. minutu, da bi tačku na utakmicu stavio rezervista Makarić. Ovom pobedom Novosađani su praktično izbacili Rad iz borbe za Evropu, dok je Novi Pazar pobedom nad Voždovcem ostao u trci za mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Utakmica je počela minutom ćutanja povodom smrti nekadašenjeg istaknutog prvotimca i člana šampionske generacije Vojvodine, Đorđa Pavlića. Nakon početnog ispitivanja snaga Vojvodina je ubrzo preuzela konce igre u svoje ruke i, rekli bismo, nije ih ispuštala do kraja utakmice. Već u 18. minutu Mirko Ivanić je doneo radost domaćim navijačima, kada je sa nekih 17-18 metara šutirao u suprotni ugao gola mladog Radunovića. Nisu se fudbaleri Vojvodine time zadovoljili, te su nastavili sa napadima na gol Rada, a šanse su se ređale kao na traci. Prilike da povećaju rezultat imali su Stojanović, Vasilić i fenomenalni Pekarić – duša i srce ovog tima. Strelac prvog gola Ivanić, mogao je da postigne svoj drugi gola na utakmici u 34. minutu, ali je njegov udarac za malo bio neprecizan. Na poluvreme se otišlo minimalnim vođstvom Vojvodine.

Pokušao je Rad u drugom poluvremenu da se vrati u utakmicu, ali na sve te pokušaje fudbaleri Vojvodine su imali odgovor. Šanse pred golom Rada su se ređale, a ona najzrelija bila je Asanijeva u 71. minutu, kada je izbio sam pred golmana Radunovića, međutim, trenutak neodlučnosti bio je dovoljan da propadne najzrelija šansa u drugom poluvremenu. U 75. minutu nova šansa za, večeras izuzetnog raspoloženog, Ivanića. Šutirao je lucidni vezni igrač Vojvodine nakon duplog pasa sa Gaćinovićem, ali za malo neprecizno. Možda zanimljivo za istaći da je ovo druga utakmica u nizu koju je Ivanić počeo na levom krilu i druga utakmica u nizu u kojoj se upisao u strelce. Očigledno mu prija nova uloga. U 81. minutu tačku na meč stavio je mladi Makarić, koji je nekoliko minuta ranije ušao u igru umesto Asanija. Nakon odlične akcije Gaćinovića i Stojanovića lopta je došla do Makarića, koji je rutinski savladao golmana Rada i otklonio sve dileme oko pobednika na susretu, ako ih je uopšte i bilo.