zaga, mala

 

Sinoć su prvotimci Vojvodine odradili jednosatni trening na stadionu Olimpiko u Torinu, gde večeras (21 sat, prenos na RTV 1) igraju susret s „domaćom“ Sampdorijom. Odmah po njegovom završetku, šef stručnog štaba Zlatomir Zagorčić rekao nam je da je polovina terena tvrda, dok je druga polovina, koja je skoro busenovana, izrazito meka. Po onom što smo mogli da vidimo, Zagorčić će večeras na teren izvesti sledeću postavu: Žakula – Vasilić, Pankov, Đurić, Nastić – Maksimović, Sekulić, Puškarić, Ivanić – Stanisavljević i Ožegović.

Potom je Zagorčić održao konferenciju za italijanske i srpske novinare.

– Trudićemo se da u prvom susretu nametnemo naš stil, znači da se nadigravamo i tražimo šansu da postignemo gol više od rivala – rekao je Zagorčić. – Da bismo to ostvarili, potrebno je da budemo disciplinovani i maksimalno fokusirani u odbrani i da napadnemo Sampdoriju kad god nam se za to ukaže prilika. U svakom slučaju, uvažavamo italijanski tim, ali ga se ne plašimo.

Pre trenera Vojvodine s novinarima je pričao i trener tima iz Đenove Valter Zenga. Prisećajući se sezone u kojoj je sedeo na klupi Crvene zvezde,on je rekao:

– Doživeo sam samo dva poraza kao Zvezdin trener, a jedan od njih bio je upravo od Vojvodine i rezultat je tada, u Novom Sadu, bio 1:0 za domaćina. Tada sam bio jako ljut.

Predočili smo Zagorčiću Zenginu izjavu, a on je, uz osmeh, prokomentarisao:

– Ko gubi, ima pravo i da se ljuti.

A ko će se ljutiti večeras, bili su uporni predstavnici „sedme sile“?

– Iskreno se nadam da će to biti Zenga! – bez razmišljanja je odgovorio trener crveno-belih.

Izvesno je da u timu ipak neće biti Nina Pekarića, a Zagorčić je dodao da se dvoumi da li da iskusni štoper bude na klupi, ili da večerašnju utakmicu prati s tribina.

– Pekarić puno znači ovoj ekipi , ali nije spreman za ovako važnu utakmicu u ovom trenutku – dodao je popularni Zaga. – On će nam biti potreban u narednom periodu i možda je najbolje da ništa ne rizikujemo.

Poslednje pitanje na ovom brifingu odnosilo se na uspostavljanje psihološke stabilnosti i mira u timu Vojvodine i na to kako članovi stručnog štaba pokušavaju da uspostave balans ove vrste u svom timu.

– Svaka utakmica ima neku svoju težinu, a posebno ove u Evropi – objasnio je Zagorčić. – Puno radimo na tome da ubedimo igrače da imaju kvalitet i da im na taj način ulijemo mnogo više samopouzdanja.. Oni imaju našu punu podršku. Greške su dozvoljene, jer ljudi smo i svi grešimo, ali je bitno da ih svedemo na minimum.