Фудбалски клуб Војводина данас је званично представио свог новог првотимца. Након четири године проведене у Земуну, у којем је посебно током прошле сезоне пружао запажене партије, нови члан „старе даме“ постао је потенцијални млади репрезентативац наше земље Немања Вучић.

Рођен је 11. јуна 1996. године у Косовској Митровици и игра на позицији левог бека, а уговор са Војводином потписао је на период до јуна 2022. године. Као нови играч Војводине, данас се први пут обратио јавности на конференцији за новинаре организованој у хотелу „Шератон“.

– Драго ми је и хвала управи и спортском директору на томе што су ми омогућили да дођем у Војводину. Када су ме контактирали, изнели су ми своје идеје и планове, те ми је драго да ће фудбалски клуб Војводина тако функционисати у будућности. Брзо смо се договорили и сигуран сам да ћу умети да оправдам њихово поверење. Овом приликом, желим да се захвалим и свом бившем клубу Земуну, у којем сам провео прелепе четири године и у којем сам много тога научио – изјавио је Вучић.

Иако је практично тек пре два дана изабран на своју функцију, нови спортски директор ФК Војводина Никола Лазетић открио је да је клуб већ доста тога урадио по питању јачања играчког кадра.

– Потписали смо уговор са Топићем, који је један од најталентованијих играча у Србији, али му је уговор већ дуже време био проблематичан. Сада смо се договорили да потпише уговор који је у његовом, али и у интересу клуба. Желимо да продужимо сарадњу и са Нешковићем, коме уговор истиче за годину дана, јер не можемо дозволити да неко ко је будућност клуба тако лако оде без обештећења. Спорна клаузула постоји и у Зукићевом уговору, али и са њим смо близу потписивања новог уговора и избацивања клаузуле која је штетна по клуб – напомиње Лазетић.

Фудбалери Војводине тренутно се налазе на кондиционим припремама на Златибору, а тамо су им се већ придружили и неки нови играчи.

– Довели смо Дринчића, једног од озбиљнијих играча у нашој лиги, који је много помогао Радничком да направи историјски успех. Током каријере, показао је свој ауторитет и карактер, а нама је управо потребан неко ко ће вући екипу чак и када јој не иде, односно ко ће својим професионализмом служити као пример млађим играчима. Такође, вратили смо Марка Ђуришића, који је био оспораван као проблематичан младић, али желимо да му дамо још једну шансу, с тим да смо код њега чак и у уговор унели клаузулу по којој ће сносити последице уколико се не буде понашао као прави професионалац. Једноставно, установили смо принцип да, ако се неко не понаша адекватно, као што је то случај са Месаровићем и осталима који су остали у Новом Саду, просто не може да игра за Војводину, без обзира на то колико је талентован – рекао је Лазетић.

Спортски директор ФК Војводина је такође истакао да је клуб постигао договор са младим фудбалером Партизана Јованом Кокиром (19), који је прошлу полусезону провео на позајмици у Телеоптику, те да је овај талентовани левокрилни фудбалер такође постао члан „старе даме“. Међутим, према Лазетићевим речима, прелазни рок за Војводину још увек није завршен, пошто је у плану довођење још двојице играча и то на позицијама штопера и десног крила, а такође је нагласио и да ће клуб врло брзо именовати свог новог шефа стручног штаба.

Комплетан ток данашње конференције за новинаре у хотелу „Шератон“ можете погледати у следећем прилогу: