Nenad Vanić

 

Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Vanić danas je podneo ostavku na svoju funkciju.

Trener Nenad Vanić od danas više nije šef stručnog štaba Vojvodine. Nakon jučerašnje vanredne sednice Skupštine kluba, na kojoj su članovi najvišeg klupskog tela prihvatili ostavke predsednika Dušana Mijića i predsednika Nadzornog odbora Dragoslava Vukovića, šef stručnog štaba crveno-belih doneo je odluku da napusti prvi tim „stare dame“.

– Posle svih događaja u klubu u proteklom periodu i dolaska nekih novih ljudi na čelo Vojvodine, ovim činom želim da im omogućim da nesmetano rade na formiranju onoga što imaju na umu i ostvarenju svojih ciljeva. Na ovaj način, ja se ne solidarišem sa ljudima koji su otišli, ali ipak, s obzirom na to da su me oni doveli, smatram da je ispravno da odem i ja. Mogu da kažem samo to da sam sa njima imao odličnu saradnju, što pokazuju rezultati koje smo ostvarili i položaj Vojvodine na tabeli. Takođe, istakao bih i da sam, tokom svog boravka u Vojvodini, imao izuzetan odnos sa ostalim članovima stručnog štaba, medicinskim osobljem, ljudima iz svih struktura kluba, kao i medijima – kaže Vanić.

On je preuzeo ekipu Vojvodine 30. juna, svega nekoliko dana uoči revanš utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Ružomberoka, a na klupi crveno-belih sedeo je na osam zvaničnih mečeva, pri čemu je ostvario učinak od pet pobeda i tri poraza, uz gol-razliku 9:8. Sada je jasno da neće predvoditi ekipu i na sutrašnjoj utakmici protiv Voždovca.

– Žao mi je što je ovako ispalo, ali igračima želim da sutra pruže jednu dobru partiju i ostvare novu pobedu. Izuzimajući onaj visoki poraz od Spartaka, rezultati koje su ostvarili u ovom prvenstvu su odlični, a njihov odnos prema radu i treningu je uvek bio maksimalno pošten i profesionalan i mnogo iznad situacija koje su se konstantno dešavale u klubu. Imao razgovor sa ljudima koji su preuzeli rukovođenje klubom i oni su mi ponudili da ostanem, na čemu sam im zahvalan, ali sam ipak odlučio da svoje mesto ustupim nekom drugom. Igračima Vojvodine, novoj upravi, kao i onome ko bude došao da me zameni, želim mnogo sreće u nastavku prvenstva – rekao je Vanić.

Pored njega, stručni štab ekipe Vojvodine napustio je i pomoćni trener Branko Davidović, pa će crveno-bele na sutrašnjem meču protiv Voždovca predvoditi pomoćni trener Vladimir Buač.