FK_VOJVODINA_GRB

 

Fudbalski klub Vojvodina uputiće žalbu na prvostepenu odluku Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije o tromesečnoj suspenziji šefa stručnog štaba našeg kluba Nenada Lalatovića.

Povodom jučerašnje odluke Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije da na period od tri meseca suspenduje šefa stručnog štaba našeg kluba Nenada Lalatovića, fudbalski klub Vojvodina obaveštava fudbalske organe, predstavnike javnosti, kao i sve naše navijače da će uputiti zvaničnu žalbu na tu odluku.

U svojoj dugoj istoriji, fudbalski klub Vojvodina uvek je ulagao napore da promoviše istinske sportske i fudbalske vrednosti, trudeći se da doprinese tome da odnosi u srpskom fudbalu budu zasnovani na međusobnom poštovanju i uvažavanju, što će sigurno biti naše opredeljenje i u budućnosti.

S tim u vezi, apsolutno se slažemo sa tim da svako neprimereno ponašanje svakoga ko radi u srpskom fudbalu, pa makar bila reč i o verbalnoj raspravi, treba da bude sankcionisano od strane nadležnih organa. Ipak, ne možemo da ne skrenemo pažnju javnosti na krajnje diskutabilan momenat u kojem je ovako drastično kažnjen ne samo naš trener, nego i klub u celini.

Pomenuti incident dogodio se na utakmici koja je odigrana prvog novembra, 25 dana pre nego što je Disciplinska komisija donela odluku o suspenziji. Reakciji našeg trenera prethodilo je kontinuirano vređanje tokom utakmice kako njega lično, tako i članova njegove porodice, majke koju je izgubio još kao dete, a nastavilo se i u pres sali FK Radnički, i to od strane osobe koja nije niti novinar niti zvanični predstavnik niškog kluba, pa samim tim nije imala ni pravo da se nalazi u pres sali u datom momentu.

Ako je već imala nameru da kazni Nenada Lalatovića, Disciplinska komisija je to mogla da učini mnogo ranije i time spreči da FK Vojvodina ponovo postane kolateralna šteta usled nečijeg neprofesionalnog obavljanja posla za koji je zadužen.

Podsećamo sportsku javnost da je, analizom Sudijske komisije, u nekoliko navrata tokom prošle i ove sezone konstatovano da su na utakmicama Vojvodine viđene grube sudijske greške koje su direktno uticale na rezultat, pa samim tim i na plasman našeg kluba na tabeli, što se, razumljivo, višestruko odražava na funkcionisanje kluba u celini.

Osim što smo na ljudski, civilizovan i primeren način o tome samo obavestili javnost i naše navijače, ni u koga nismo upirali prstom, niti aludirali na ičiju tendenciju, verujući da se greške dešavaju u svakom poslu, prihvatajući da tuđe greške ponekad mogu da utiču i na naš rad i trud koji ulažemo. Arbitri sa tih utakmica su sankcionisani, ali mala je to uteha igračima, stručnom štabu, upravi i navijačima Vojvodine, jer rezultat je ipak ostao nepromenjen.

Ovoga puta, Vojvodina je primorana da u naredna tri meseca igra mečeve bez šefa stručnog štaba na klupi, što uvek predstavlja hendikep za svaki tim, pa tako i za naš, pogotovo uzimajući u obzir harizmu trenera Lalatovića i pozitivnu atmosferu koju je napravio među igračima, što se videlo već i na utakmici protiv Javora u Ivanjici, gde je naš tim uspeo da porazi domaćina nakon 25 utakmica na kojima to niko drugi nije učinio.

Smatramo da je kazna izrečena od strane Disciplinske komisije previsoka prema treneru Lalatoviću i nepravedna prema svima u FK Vojvodina, našim vernim navijačima i svima onima koji bi voleli da naš klub ponovo beleži rezultate u skladu sa renomeom i tradicijom Vojvodine, što će svakako biti mnogo teže ostvarivo ukoliko ova suspenzija postane pravosnažna.

Iz tog razloga, fudbalski klub Vojvodina će uputiti zvaničnu žalbu na ovu odluku Disciplinske komisije, uz nadu i očekivanje da će kod drugostepenog organa biti dovoljno racionalnosti, odgovornosti i pravičnosti da uvaže našu žalbu i donesu pravednu odluku po ovom pitanju.