Mihajlo Nešković

 

Vezista Vojvodine Mihajlo Nešković (16) izjavio je da mu je ovosezonski debi na „Karađorđu“ protiv Voždovca bio najlepši momenat koji je doživeo od kad je počeo da trenira fudbal i istakao da je spreman da odgovori izazovu ukoliko mu šef stručnog štaba Dragan Ivanović ukaže šansu u nastavku sezone.

Fudbalski klub Vojvodina i omladinska škola „Ilija Pantelić“ oduvek su bili poznati kao mesto u kojem iz godine u godinu stasavaju mladi i talentovani fudbaleri. Ništa drugačije nije slučaj ni ove sezone, tokom koje je priliku da debituje za prvi tim „stare dame“ dobilo nekoliko igrača koji su svojim talentom odskočili u ligama mlađih kategorija na teritoriji Srbije.

Među njima je i Mihajlo Nešković, 16-godišnji vezista crveno-belih, koji je zahvaljujući svom potencijalu i radu na treninzima zaslužio mesto među prvotimcima Vojvodine na pripremama u Budvi. Prema njegovim rečima, rad sa starijim igračima mu prija da se usavrši i napreduje, iako se, posmatrajući treninge, ni po čemu ne bi moglo zaključiti da po svom godištu ima pravo da nastupa i za kadetsku selekciju.

– Kod prethodnog trenera Lalatovića, nekoliko puta sam dobio šansu da zaigram i budem na klupi, tako da, iskreno, nisam bio toliko iznenađen zbog poziva da budem deo ekipe na ovim pripremama, pogotovo što sam i do sada trenirao sa prvim timom i nastojao da se dokažem. Za sada se radi veoma dobro, po dva puta dnevno, s tim da pre podne uglavnom radimo vežbe za jačanje fizičke kondicije, a popodne sa loptom. Stariji igrači dosta pomažu nama mlađima, tako da za sada sve ide dobro – kaže Nešković.

Ove sezone, postao si jedan od najmlađih debitanata u skoro 103 godine dugoj istoriji Vojvodine. Koliko ti to znači i kako si se osećao kada si ušao u igru protiv Voždovca?

– To je do sada bio najlepši momenat u mojoj karijeri. Osećao sam se veoma lepo i bio sam jako srećan kada sam čuo da ću debitovati. Ipak, sve to shvatam kao moje tek prve korake.

Gde i kada si počeo da se baviš fudbalom i sa kime si sve radio u omladinskoj školi Vojvodine?

– Fudbal sam počeo da treniram već sa pet godina u Radničkom iz mog rodnog Šida, gde sam promenio dosta trenera. Kasnije, u Šidu se otvorila škola fudbala Vojvodine, pa sam prešao tamo, a tu su me zapazili treneri iz Vojvodine i pozvali da dođem u Novi Sad. Sada sam ovde već pet godina, a radio sam sa Vasom Tepšićem, Zoran Galićem i potom sadašnjim trenerom Zoranom Šarabom.

Po svom uzrastu, imaš pravo da nastupaš čak i za kadetsku selekciju. Gde očekuješ da ćeš igrati u nastavku sezone?

– Da, imam pravo nastupa i za kadete, mada ću u nastavku sezone najverovatnije igrati za omladinski tim Vojvodine. Naravno, ako se desi da me trener Dragan Ivanović pozove za neku utakmicu, nastupiću i za prvi tim. Ipak, očekujem da ću veći deo predstojeće polusezone provesti u ekipi kod Zorana Šarabe.

Koliko si zadovoljan prethodnom polusezonom omladinskog tima Vojvodine?

– Iskreno, nisam toliko zadovoljan, s obzirom na to da smo polusezonu završili na sedmom mestu. Imali smo dobar start i u jednom trenutku smo čak bili prvi na tabeli, ali onda nam se povredilo nekoliko ključnih igrača, tako da se polusezona nije završila onako kako smo hteli.

Kakve su tvoje lične želje i ambicije po pitanju fudbala?

– Moj prvi cilj je da uđem u prvi tim i postanem njegov standardni član. Kasnije, voleo bih da jednog dana pređem u neki od velikih evropskih klubova i zaigram u Ligi šampiona.

Od igrača koji igraju na tvojoj poziciji, postoji li neko koga posebno ceniš i poštuješ?

– Što se tiče igrača koji su nastupali u Vojvodini, najviše sam pokušavao da se ugledam na Mijata Gaćinovića. Više puta sam rekao da je to sjajan igrač, a po načinu igre smo negde sličnih karakteristika. Kada je o svetskom fudbalu reč, najviše volim kako igra Nejmar.

Šta očekuješ od Vojvodine u drugom delu sezone?

– Mislim da ova ekipa Vojvodine može dosta, što smo i pokazali u prvom delu sezone. Igraćemo na dva fronta, smatram da možemo da pariramo Crvenoj zvezdi i Partizanu, a cilj nam je da osvojimo Kup i plasiramo se u Evropu – poručio je Mihajlo Nešković.