Иако сваки фудбалер увек воли осећај када истрчи на терен, утисак је да код свих који се баве овим спортом никад није постојала већа жеља да што пре поново могу да раде оно што највише воле, а то је да играју фудбал. Наравно, тако нешто је и разумљиво, с обзиром на то да већ месец дана траје ванредно стање у Србији и да су због тога сва спортска такмичења у земљи обустављена.

У међувремену, фудбалери Војводине тренирају код куће, индивидуално и групно преко онлајн тренинга, па тако и млади првотимац црвено-белих Михајло Нешковић, који време ванредног стања проводи код своје породице у Шиду.

– Док траје ванредно стање, сналазимо се како можемо. Са нашим кондиционим тренером Сашом Семередијем, преко „Zoom“ апликације четири-пет пута недељно имамо групне онлајн тренинге који трају око сат времена, а поред тога, ујутру увек гледамо да одемо и на трчање. Ја имам срећу да ми се овде близу куће налази терен локалног фудбалског клуба, па ту увек могу да истрчим и тако одржавам кондицију. Осим тога, клуб је јуче почео са достављањем собних бицикла, верујем да ће их данас или сутра сви играчи имати, па ће нам и то много значити да пребродимо овај период. Мислим да, када све ово прође, нећемо много изгубити на физичкој спреми, јер ипак имамо одређену врсту тренинга сваки дан – напомиње Нешковић.

Млади фудбалер Војводине истовремено користи сваку прилику да буде од користи старијима.

– С обзиром на то да овде са нама у кући живи и бака, њој сам увек на услузи за све што јој треба, а наравно, увек ћу помоћи и било коме другом од старијих људи којима је строго забрањено да излазе ван куће. Мислим да свако од нас млађих треба тако да размишља и да се постави, посебно у тренутној ситуацији – каже Нешковић.

Поред тренирања и помоћи старијима, он је данас учествовао и на хуманитарном турниру портала Моцартспорт у видео игрици ФИФА 20, где се у четвртфиналу састао са капитеном младе репрезентације Србије Луком Аџићем.

– Било је то једно лепо искуство за мене и драго ми је што сам био део турнира на којем су, слободно то могу рећи, учествовала заиста звучна имена. Лука се показао као одличан играч, с тим да смо у првој утакмици играли нерешено 2:2 и ту смо реално били егал, док је у наредном мечу он био за нијансу бољи и победио 3:2, па је прошао даље. Наравно, овде је најмање битно то ко ће победити, јер је важно једино да се прикупи што више новца за помоћ Инфективној клиници – рекао је Нешковић.