rad-vosha

 

 

 

Utakmica 8 kola JSL između Rada i Vojvodine koja je naprogramu u nedelju 06. 10. 2013 prema mišljenju trenera Novosađana Marka Nilolića, najvažnija je u sezoni. Ukoliko bi se „crveno-beli“ sa Vračara vratili sa 3 boda imali bi realne šanse da se bore za sam vrh tabele i jesenju titulu. Susret protiv ekipe koju je kao šef struke predvodio punih 6 godina kod Nikolića budi posebna osećanja.

-Interesovanje javnosti za ovu utakmicu očigledno nije onakvo kakvo bi trebalo da bude, što pokazuje broj novinara prisutnih na konferenciji. Ovo je trenutak koji postoji u svakoj sezoni, to su susreti koji su prelomni momenti, koji određuju dalju takmičarsku sudbinu kluba. Upravo takva je utakmica protiv Rada na Vračaru, od najveće važnosti za FK „Vojvodina“ u takmičarskom smislu kada je ova polusezona u pitanju. Idemo u goste jako nezgodnom protivniku koga vrlo dobro poznajem. Skupu mladih i talentovanih igrača, vrlo motivisanih, ambicioznih koji će želeti da protiv Vojvodine pokažu sav svoj kvalitet. Ne očekuje nas ni malo lak posao, na Vračaru će biti jako teški uslovi za igru jer su u poslednjih 7 dana na stadionu Obilića odigrane dve utakmice mlađih selekcija reprezentacije Srbije.
Mi imamo imperativ osvajana sva tri boda kako bi na pauzu otišli plasirani u samom vrhu tabele, a da time „kupimo“ mogućnost da se u naredna 4 kola „potučemo“ za prvo mesto. Da li je to realno u ovom trenutku, ja to ne znam, ali da li to želimo u to nema sumnje. Svoje ciljeve možemo ostvariti isključivo ako svoje mogućnosti dovedemo na maksimalan nivo.

Što se tiče kadrovske situacije, nemamo povređenih igrača. Iz trenažnog procesa ne ispada niko duže od dan, dva i to su uglavnom neke mehaničke povrede u smislu udaraca ili uganuća zglobova.
Prvi put predvodime neki tim protiv mog bivšeg kluba i moram vam reći da je osećaj vrlo čudan. Međutim, ja sam profesionalac koji se ozbiljno bavi svojim poslom i sve ću učiniti da na kraju moj tim dođe do pobede.-zaključio je Marko Nikolić.

http://youtu.be/sV8wpW2tN1g