marko-nikolic-foto-hurijet-1375994452-350119

 

 

Okončana je 15-dnevna prvenstvena pauza zbog učešća naših reprezentativnih selekcija u kvalifikacijama za Svetsko i Evropsko prvenstvo, a pred četom Marka Nikolića nalazi se novi izazov. Utakmica protiv Slobode Point daće odgovor mogu li „crveno-beli“ nastaviti niz bez poraza i time još ozbiljnije istaći svoju kandidaturu za vrh tabele.

-Na početku smo jednog novog „mini ciklusa“ od 5 utakmica koje ćemo odigrati u narednih dvadesetak dana. Tom izazovu moramo odgovoriti na pravi način. Iz jednog mira kojeg smo uspeli da vratimo u svlačionicu i ceo klub došli smo u situaciju da se nalazimo na samo jedan bod od prvog mesta. Potrebno je da taj mir zadržimo i tako idemo od utakmice do utakmice, a prva u nizu i verovatno najteža je protiv Slobode Point. Reč je o jednom izuzetno kvalitetnom timu u igračkom kadru sa dosta iskustva kojeg predvodi temperamentan trenera. On zbog toga ima veliki uticaj na igru svoje ekipe. Sloboda je imala nešto slabiji start u prvenstvu, međutim u poslednjih nekoliko utakmica vidno su podigli formu, posebno svojih najboljih igrala, tu pre svih mislim na Tiaga i kapitena Vasilića. Sloboda je u prošlosti znala da bude jako neugodan rival Vojvodini i u Užicu i u Novom Sadu. Sve su to razlozi koji od nas traže da maksimalno respektujemo protivnika i da ga uvažavamo. Moramo maksimalno ozbiljno da se pripremimo i tako da pristupimo sutrašnjoj utakmici. Iznad svega je važno da nam motivacija bude na najvišem mogućem nivou i da kroz to pokušamo da ostanemo neporaženi i osvojimo 3 nova boda.
Za tako nešto neophodna nam je pomoć publike i ja ovo priliku koristim da apelujem na naše navijače da u što većem broju dođu na stadio „Karađorđe“ i daju nam neophodan „vetar u leđa“. Nadam se da će novosadska publika prepozati ovaj momenat kada smo na samo korak od vrha tabele. Momci koji nose dres Vojvodine na ovakav način koji mene kao njihovog trenera čini izuzetno srećnim zaslužuju veliku podršku.
Očekujem neizvesnu borbu, da se na terenu borimo kao i do sada i da iz te borbe, uz naš kvalitet koji je neosporan, dođemo do vredne pobede.

Činjenica da pred utakmicu sa Slobodom u timu Vojvodine nema povređenih, bolesnih i kažnjenih igrača raduje šefa struke Novosađana. Pošto je kroz pripreme i dosadašnji tok takmičenja  oformljena grupa od 17-18 igrača koji u svakom momentu mogu zauzeti mesto među prvom jedanaestoricom daje priliku stručnom štabu da prema potrebama i zahtevima može kombinovati i rotirati sastav. Tako nešto možemo i očekivati na sutrašnjem susretu s napomenom da se ekipa koja će početi neće bitno razlikovati od utakmice sa Radom.

http://youtu.be/zQwiUoOMCQg