obrazac-za-slike---vesti

 

 

Prvenstvo Srbije nikad nije bilo izjednačenije, govore to dosadašnji rezultati, situacija na tabeli i bodovna razlika koja je, paradokosalno, između trenutno vodećeg Partizaba i pretposlednjeg Rada svega 11 bodova.
Upravo takva situacija ne garantuje ni jednoj ekipi u domaćoj ligi sigurnu pobedu protiv bilo kojeg protivnika. Svestan je te činjenice i Šef stručnog štaba „Stare dame“ Marko Nikolić koji u uvodu pred duel sa Javorom na „Karađorđu“ kaže :

-U utakmici 12 kola JSL dolazi nam u goste jedna od najnezgodnijih ekipa u našoj ligi o čemu svedoče i njihovi rezultati u dosadašnjem delu prvenstva gde su oko 75% bodova osvojili na gostujćim terenima. Javor je poznat kao tim koji ume jako kvalitetno da se brani i da bude izuzetno opasan iz brzih napada i kontranapada. Skup iskusnih igrača, nabrojao bih samo neke, pre svega u zadnjoj liniji, Milovića i Đokića koji sa kraćim pauzama jako dugo igraju zajedno, Vidića koji je takođe dugo godina ispred njih u veznom redu kao i izuzetno opasna napadačka linija koja može u svakom trenutku da opasno zapreti i ugrozi svaki tim u našoj ligi. Tu pre svih mislim na iskusnog Vuka Sotirovića, meni jako poznatog Dražića još iz Radničkog iz Obrenovca, pa Radivojevića i Borka Veselinovića.
Javor je dobro organizovan klub, ne propuštam to nikad da napomenem jer odlično poznajem ljude koji ga vode. Znam koliko ljubavi, emocija, truda i svog vremena ulažu u klub i to je razlog zbog koga godinama postižu dobre rezultate bez obzira što su objektivno gledajući na periferiji kako geografskoj tako i fudbalskoj. Svake godine uspevaju da nađu novu uspešnu formulu i svoj klub visoko pozicioniraju na tabeli naše lige.
Promenili su Šefa stručnog štaba, a poznato je da takve promene obično rezultiraju dodatnim motivom koji im sigurno neće nedostajati u Novom Sadu. Poznati su kao borbena ekipa koja uvek daje svoj maksimum i protiv koje je jako teško igrati.
Sve ovo što sam govorio u uvodu zahteva od nas da budemo pre svega mentalno i psihološki spremni za jedan, pod znacima navoda fudbalski rat na terenu. Jedino se tako može igrati protiv Javora i samo onda će naš individualni kvalitet doći do izražaja. Paradoksalno zvuči ali mi smo bod bliže tom prvom mestu koje toliko sanjamo, još uvek smo u trci, imamo priliku da se pred pauzu koja će nam dobro doći pozicioniramo visoko. Siguran sam da ćemo ponoviti dobru igru iz prošle utakmice, a pored toga dodati i neki novi kvalitet koji će nam na kraju doneti tri boda.-zaključio je Nikolić

http://youtu.be/UKrg517DqpQ