Фудбалери Војводине победили су екипу Чиксереде Миеркурее Сиук из Румуније резултатом 1:0 (1:0), у пријатељском мечу одиграном у Белеку.

Пред десетак гледалаца у ФЦ „Титаник Делукс Белек“, стрелац јединог гола на мечу био је Гојков у 20. минуту.

Екипе ће наступити у саставима:

Војводина: Симић (од 76. Тороман) – Стојковић, Веселиновић, Јеличић, Јаковљевић – Зломислић, Тегелтија – Гојков (од 46. Живковић), Месаровић (од 65. Топић), Зукић – Гајић.

Чиксереда Миеркуреа Сиук: Ђенге (од 46. Бордаш) – Мајзик (од 46. Асалош), Берде (од 46. Вереш), Лалић (од 46. Митра), Пап (од 46. Немеш) – Матис (од 46. Кашиади), Јакаб (од 46. Едер), Симо (од 46. Нађ), Пал (од 46. Чеголди) – Ласло (од 46. Антал), Бајко (од 46. Мађари).

Почетак утакмице обележила је равноправна игра два тима, а играло се углавном на средини терена, без правих прилика за гол. Међутим, у 20. минуту, после контранапада за Вошу, „стара дама“ је дошла до предности.

Месаровић је одлично проиграо Гојкова, који је изашао сам испред Ђенгеа и потом несебично одиграо пас до Гајића, али нападач Војводине са седам-осам метара није успео да захвати лопту. Ипак, до је ње дошао Зукић и центрирао, након чега је Гојков главом проследио лопту у мрежу.

У 28. минуту, Гојков је имао нову шансу да постигне погодак и то након што му је одличан лоб пас у шеснаестерац упутио Стојковић, али је овога пута Ђенге одбранио ударац са десетак метара искоса. Још боља прилика виђена је седам минута касније, када је Тегелтија упутио дубар дубински пас у шеснаестерац ка Гајићу, који је прихватио лопту и у чак три наврата покушао да савлада голана Ђенгеа, али је чувар мреже Румуна сва три пута успео да одбрани.

Воша је опет била у шанси на самом почетку другог полувремена, тачније у 49. минуту, када је Зукић добро шутирао са двадесетак метара искоса, голман Бордаш је одбранио, а потом је Живковић са два метра покушао главом да спроведе лопту у мрежу, али је она завршила у рукама голмана Чиксереде.

И у другом полувремену, била је очигледна разлика у квалитету између две екипе, с обзиром на то да Чиксереда практично ниједном није озбиљније припретила голу Војводине, али ни на другој страни, упркос многобројним нападима, више није било изразитих прилика за погодак. Остало је 1:0, па је Војводина тако забележила своју трећу победу на припремама у Белеку.