riga aerodrom, mala

 

Posle mirnog i udobnog dvočasovnog leta iz Beograda, ekspedicija Vojvodine doputovala je u Rigu, gde sutra Novosađane očekuje revanš utakmica 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope s domaćim Spartaksom. U Letoniji ih je dočekala temperatura od oko 18 stepeni, što je bila velika promena u odnosu na vremenske uslove koji ovih dana vladaju u Srbiji. Crveno-beli imaju kapital od tri gola iz prvog duela i na više nego na dobrom su putu da odu dalje i zakažu dvomeč s italijanskom Sampdorijom. Naravno, o tome niko naglas ne priča, a svi igrači i treneri naglašavaju da im je u mislima jedino duel s Letoncima.

– Očekujem da sutra nastavimo tamo gde smo stali u prvoj utakmici, da prikažemo sjajnu igru i na pravi način reprezentujemo svoj klub, ali i srpski fudbal u celini – rekao je po dolasku u glavni grad Letonije predsednik FK Vojvodina Zoran Šćepanović. – Priželjkujemo i dobar rezultat, a kad to kažem mislim na to da ostvarimo remi ili da pobedimo, što bi nam donelo povećanje koeficijenta u sledećem turnusu takmičenja u Evropi.

U prvom obraćanju brojnim novinarima koji su doputovali s ekipom, šef stručnog štaba Zlatomir Zagorčić je istakao:

– Očekujemo da se plasiramo u sledeće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Vreme je dosta svežije nego kod nas, što će igračima sigurno pogodovati, lakše će se osećati i biće mnogo prijatnije za igru. Sutra ćemo, naravno, ići na pobedu. Mrdaković nije s nama, kao ni Pekarić koji nije spreman i kojeg očekujemo da bude u timu za duele sa Sampdorijom koje priželjkujemo. Za Mrdakovića još nemamo prognozu, ali pred njim je, kako stvari stoje, malo duža pauza, od mesec, mesec i po dana.

Večeras u 19 časova (18 po vremenu Srbiji), Novosađani će odraditi trening i upoznati se s terenom na stadionu u Jaglavi, gde će se sutrašnji meč igrati (a ne u Jurmali, kao što smo najavljivali, pošto stadion u Jurmali ne ispunjava kriterijume UEFA).