logo Liga Evrope, manja

 

Posle sat i 40 minuta prijatnog leta „Avioletovim“ avionom iz Beograda, fudbaleri Vojvodine su, nešto iza podneva, doputovali u Torino, gde ih sutra od 21 sata očekuje prva utakmica 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope sa Sampdorijom. Odmah po dolasku, usledio je transfer do hotela „Santo Stefano“ , u kojem su se crveno-beli odmorili i spremni i dobro raspoloženi očekuju večerašnji trening na stadionu Olimpiko, koji počinje u 19.30 časova.

U isto vreme, počeće konferencija za medije Valtera Zenge, trenera tima iz Đenove, a po završetku treninga, u 20.30 časova, uloge će se promeniti, pa će trenirati Sampdorija, a konferenciju za novinare održaće Zlatomir Zagorčić, šef stručnog štaba crveno-belih iz Novog Sada.

Atmosfera među Novosađanima je veoma dobra, igrači jedva čekaju da počne duel sa renomiranim rivalom, a Aleksandar Paločević, vezni fudbaler Vojvodine, kratko je rekao:

– Sigurno je da uloga favorita pripada domaćem timu, ali smo mi u Torino došli sa željom da pokažemo šta znamo i, ako se ukaže prilika, iznenadimo Sampdoriju. Osnovni cilj nam je da postignemo gol i da obezbedimo aktivan rezultat za revanš u Novom Sadu. Važno nam je da uživamo i pružimo maksimum i, u tom slučaju, možemo da napravimo ono što želimo.

Trener Zlatomir Zagorčić je, odmah po sletanju na torinski aerodrom, ponovio:

– Svesni smo da je velika razlika između italijanskog i srpskog klupskog fubala, ali smo ovamo došli da pokažemo šta i koliko možemo. Sampdorija je favorit, tu nemam dilemu, ali zna se da mi u svaku utakmicu ulazimo sa željom da postignemo gol više i biće tako i u sutrašnjem susretu.

 

ČAK 30 NOVINARA UZ VOŠU

Zajedno sa fudbalerima, prijateljima kluba i rukovodstvom Vojvodine, u Italiju je doputovalo čak 30 predstavnika srpskih medija, koji će izveštavati sa utakmice protiv Sampdorije. Interesovanje javnosti je izuzetno, jer su Novosađani i Partizan ostali jedini predstavnici Srbije u evrokupovima, pa praktično nema važnijeg medija iz naše zemlje koji nije poslao svog izveštača u Torino.