za sajt

 

Još samo dva dana ostala su do odigravanja revanš utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, između Vojvodine i mađarskog MTK. Pripreme za organizaciju susreta uveliko su u toku, a danas su s predstavnicima medija razgovarali šef stručnog štaba crveno-belih Zlatomir Zagorčić i prvotimac Aleksandar Paločević.

– Ne očekuje nas lak posao u revanšu, ali bićemo spremni da odgovorimo izazovu – rekao je Zagorčić. – Bolje poznajemo tim MTK posle prve utakmice koju smo odigrali u Budimpešti i saznanja do kojih smo tada stigli nastojaćemo da iskoristimo u četvrtak uveče. Na stadionu Ujpešta u početku nam je određene probleme zadavao Torgele, ali smo ih blagovremeno uočili i u nastavku ga neutralisali. Način na koji smo igrali u drugom delu tog susreta, pravi je putokaz i za revanš i ubeđen sam da ćemo od prvog minuta delovati onako kako planiramo. Ostao je mali žal što već u Mađarskoj nismo realizovali neku od prilika koje smo stvorili, ali sam ubeđen da ćemo ovog puta u tome uspeti. Svi igrači biće spremni da konkurišu za sastav, izuzev Nina Pekarića, koji je, zbog povrede, i dalje van tima. O sastavu u kojem ćemo istrčati na teren „Karađorđa“ ne bih se izjašnjavao, jer stvaramo jak kolektiv i želimo da svi igrači i u svakoj prilici pruže maksimum, a o rešenjima ćemo odlučivati na osnovu psihe i iskustva svakog pojedinca.

Zagorčić je potom posebno naglasio sledeće:

– Zamolio bih Novosađane da u što većem broju dođu na tribine stadiona i pruže veliku podršku našem timu. Momci koji danas nose dres Vojvodine to su apsolutno zaslužili odnosom prema obavezama, kao i zbog činjenice da od početka priprema s njima nismo imali ama baš nikakav problem. Podrška će im puno značiti i verujem da ćemo je i dobiti.

Aleksandar Paločević, vezni fudbaler crveno-belih, kratko je dodao:

– I u prvom susretu u Budimpešti pokazali smo da smo bolji tim i želja nam je da u revanšu to potvrdimo i obezbedimo prolazak u naredno kolo kvalifikacija. Na treninzima radimo na tome kako da zaustavimo igrače MTK i nametnemo naš način igre, čime bismo stigli do trijumfa i ostvarenja cilja.

 

MTK STIŽE U SREDU

Ekipa MTK iz Budimpešte u Novi Sad stiže sutra (u sredu), u ranim popodnevnim satima. Biće smeštena u hotelu „Park“, a uveče, od 19 časova, imaće trening na stadionu „Karađorđe“.

Pre toga (u 18.30 časova), trener i jedan od igrača mađarskog kluba održaće konferenciju za medije u pres-sali stadiona.