Grb FK Vojvodina

Fudbaleri Vojvodine u nedelju ujutro (7 časova) odlaze na visinski deo priprema, koji će odraditi na Zlatiboru. Novosađani će biti smešteni u svojoj staroj bazi, tamošnjem hotelu „Palisad“, i vežbati na obližnjim terenima, koji im omogućavaju odlične uslove za nesmetan i kvalitetan rad. Izostanak mogućnosti igranja u kvalifikacijama za Ligu Evrope, crveno-belima otvara priliku da se posvete uigravanju linija tima i ispravljanju uočenih slabosti, odnosno da zamišljene ideje šefa stručnog štaba Aleksandra Veselinovića pokušaju da dovedu do perfekcije.

Po planu, dolazak na Zlatibor predviđen je u vreme ručka, a posle toga će svi igrači i članovi stručnog štaba odgledati TV prenos utakmice sa Svetskog prvenstva u Rusiji, u kojoj se sastaju Srbija i Kostarika. Potom će ekipa imati trening oporavka, a naporni deo rada počeće praktično od ponedeljka ujutro.

Trener Veselinović predvideo je da tokom boravka na planini Novosađani odigraju i tri kontrolne utakmice, kako bi na delu moglo da se vidi koliko je dotadašnji rad urodio plodom, odnosno na čemu treba dodatno da se insistira. Kao što je već poznato, ugovoren je susret s rumunskim Gaz Metanom za 30. jun, a izvesno je da će fudbaleri novosadske „Stare dame“ 23. juna snage odmeriti s ekipom Budućnosti iz Podgorice. Postoji opcija da taj susret bude održan na Gradskom stadionu u Užicu. I dalje nije poznato ime rivala za 20. jun i u toku narednih dana biće mnogo izvesnije da li će ga crveno-beli pronaći ili će odigrati međusobni susret između dve ekipe koje odredi Aleksandar Veselinović.

Za razliku od prošle sezone, za sastav ekipe više ne konkurišu Ivan Lakićević, Dušan Jovančić i Nikola Perić, kojima su istekli ugovori, odnosno Daniel Avramovski kojem je završena pozajmmica iz ljubljanske Olimpije. Među onima koji ne putuju na Zlatibor, nalaze se i Marko Vukasović, Vasko Kalezić, Stefan Mihajlović i Stefan Cebara, koji su slobodni da traže novi klub. I po tome je jasno da je pred članovima stručnog štaba veliki posao kako bi uigrali praktično novu ekipu, s tim da je uvek otvorena mogućnost da se tokom samih priprema Novosađanima pridruži još neki eventualni novajlija.

Na Zlatiboru će Voša ostati sve do 1. jula, a tada se vraća u Novi Sad, gde će nastaviti s radom i pripremama za novu sezonu. Za period do početka Superlige Srbije za sada su ugovorene utakmice sa novim premijerligašom BiH Zvijedom 09 u Stanišiću (7. jul), kao i Katarom iz istoimene arapske države, na stadionu u Novom Sadu (14. jul). Novo prvenstvo naše zemlje počinje 21. jula, odnosno utakmicom koju će Voša igrati s ekipom Mladosti iz Lučana, na stadionu „Karađorđe“.

PUTNICI NA ZLATIBOR

Šef stručnog štaba Aleksandar Veselinović odlučio je da visinske pripreme povede 26 igrača. To su – golmani: Emil Rockov, Milan Ilić, Vukašin Pilipović i Filip Starić, kao i igrači: Milan Lazarević, Nikola Antić, Marko Mandić, Siniša Saničanin, Aleksandar Mesarović, Marko Putinčanin, Nemanja Subotić, Ranko Veselinović, Lazar Arsić, Lazar i Miloš Zličić, Vinsent Eze, Aleksandar Mirkov, Nikola Gajić, Aleksandar Radovanović, Aranđel Stojković, Marko Gajić, Milan Đurić, Đorđe Pantelić, Mladen Devetak i Predrag Vladić. Očekuje se da se crveno-belima već u ponedeljak u hotelu „Palisad“ pridruži i novajlija Nemanja Milojević, dojučerašnji igrač Čukaričkog.

Šefu Veselinoviću, u radu će asistirati pomoćni treneri Goran Šaula, Spasoje Jelačić i Dušan Đorđević, trener golmana Branislav Radaković i kondicioni treneri Aleksandar Janković i Milovan Knežević, kao i sekretar stručnog štaba Dragomir Vukićević. Medicinski tim čine dr Vladimir Čolaković i fizioterpauti Goran Marijan i Nemanja Mijić, a uz njih će biti i ekonom Nemanja Jotanović, odnosno vozač Dušan Petrić. Pripreme će pratiti i novinari Miroslav Gavrilović (Sportski žurnal) i Aleksandar Predojević (Dnevnik).