У свечаној сали ФЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику, данас је у организацији фудбалског клуба Војводина и његове Секције ветерана обележен Дан сећања и захвалности, као знак исказивања почасти према свим бившим прослављеним фудбалерима „старе даме“, који су, носећи њен дрес, оставили дубок и неизбрисив траг у њеној историји.

У присуству ветерана, чланова клупског руководства, запослених, као и представника медија, присутнима се најпре обратио председник ФК Војводина Војислав Гајић, који је нагласио да ће се Дан сећања и захвалности убудуће обележавати сваке године и тако постати део клупске традиције.

– Веома сам узбуђен због тога што имам прилику да се обратим живим легендама најстаријег грађанског клуба у Србији, јер сви ви, као и они који више нису са нама, имате велике заслуге за то што данас представља Војводина, на чему вам неизмерно хвала. Осећам да смо данас сви једно и надам се да ће Секција ветерана, која је званично основана, убудуће још више бити укључена у рад клуба, јер ви сигурно имате шта да кажете, као што сте то говорили и на терену – изјавио је Гајић.

Након њега, присутнима се обратио и председник Секције ветерана ФК Војводина Васа Пушибрк, који је био члан прве шампионске генерације „старе даме“.

– Захвалан сам председнику Гајићу и његовим сарадницима на томе што је реализована иницијатива о обележавању Дана сећања и захвалности, дана у којем желимо да се присетимо свих оних који су своје животе уткали у историју наше Воше. Током више од једног века, дрес Војводине носили су стотине и стотине дечака, момчића и зрелих људи, који су са поносом бранили боје овог клуба. Свима њима, заједничка је била љубав према фудбалу, Новом Саду и овом поднебљу, под којим су сањали своје снове о головима, радостима и каријерама – рекао је Пушибрк и потом прочитао имена свих играча који су током каријере одиграли више од 100 такмичарских утакмица у дресу Војводине, као и тренера и председника који су оставили запажен траг у клупској историји.

Он је потом уручио пригодан поклон председнику клуба Војиславу Гајићу, као и двојици најстаријих ветерана Војводине међу присутнима, Драгићу Живковићу и Чедомиру Сентину, односно бившем дугогодишњем лекару ФК Војводина Владимиру Вишковићу.

У другом делу данашње свечаности, председник ФК Војводина Војислав Гајић је обавестио јавност да је клуб недавно потписао чак девет професионалних и 12 стипендијских уговора са дечацима из своје омладинске школе, који су потом ушли у салу и изазвали аплауз присутних. Према речима председника клуба, на тај начин им је симболично предочено да увек на уму имају свест о томе какве су све величине носиле дрес Војводине, што треба и мора да их обавезује да увек достојно репрезентују клуб тако дуге и светле традиције.

– Ми имамо богату историју, па самим тим имамо шансу и за светлу будућност. Рад у клубу у последње време и чињеница да су ови момци потписали професионалне и стипендијске уговоре говори да се враћа поверење у Војводину, а у будућности, они треба да понесу терет и славу овог клуба. Са овом праксом ћемо наставити и убудуће, обраћајући притом пажњу искључиво на њихов квалитет, а не на године, јер није више битно да ли неко има 15 или 18 година – нагласио је Гајић.

Професионалне уговоре са Војводином потписали су Стефан Дражић (голман, 2001. годиште), Алекса Батос (централни везни, 2002), Драган Кокановић (офанзивни везни, 2002), Матвеј Мартинкевич (нападач, 2002), Давид Пантић (везни, 2002), Алекса Радмиловић (офанзивни везни, 2002), Лука Кљајић (леви бек, 2002), Лука Ђуровић (централни везни, 2002) и Владан Новевски (нападач, 2002), док су стипендијске уговоре потписали Никола Тедић (офанзивни везни, 2003), Срђан Исаковски (централни везни, 2003), Милош Попадић (нападач, 2003), Милан Видаковић (голман, 2003), Жељко Станојевић (нападач, 2003), Милош Поповић (централни везни, 2004), Дејан Богуновић (голман, 2004), Драган Трнинић (десни бек, 2004), Лука Дробњак (штопер, 2004), Синиша Тањга (штопер, 2004), Бранислав Миланов (леви бек, 2004) и Лукијан Абаџија (офанзивни везни, 2004).

Такође, председник ФК Војводина Војислав Гајић саопштио је још једну вест која ће сигурно обрадовати навијаче „старе даме“, а то је да је искусни првотимац Никола Дринчић (35) продужио уговор са клубом до јуна 2021. године.