U svečanoj sali FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku, danas je u organizaciji fudbalskog kluba Vojvodina i njegove Sekcije veterana obeležen Dan sećanja i zahvalnosti, kao znak iskazivanja počasti prema svim bivšim proslavljenim fudbalerima „stare dame“, koji su, noseći njen dres, ostavili dubok i neizbrisiv trag u njenoj istoriji.

U prisustvu veterana, članova klupskog rukovodstva, zaposlenih, kao i predstavnika medija, prisutnima se najpre obratio predsednik FK Vojvodina Vojislav Gajić, koji je naglasio da će se Dan sećanja i zahvalnosti ubuduće obeležavati svake godine i tako postati deo klupske tradicije.

– Veoma sam uzbuđen zbog toga što imam priliku da se obratim živim legendama najstarijeg građanskog kluba u Srbiji, jer svi vi, kao i oni koji više nisu sa nama, imate velike zasluge za to što danas predstavlja Vojvodina, na čemu vam neizmerno hvala. Osećam da smo danas svi jedno i nadam se da će Sekcija veterana, koja je zvanično osnovana, ubuduće još više biti uključena u rad kluba, jer vi sigurno imate šta da kažete, kao što ste to govorili i na terenu – izjavio je Gajić.

Nakon njega, prisutnima se obratio i predsednik Sekcije veterana FK Vojvodina Vasa Pušibrk, koji je bio član prve šampionske generacije „stare dame“.

– Zahvalan sam predsedniku Gajiću i njegovim saradnicima na tome što je realizovana inicijativa o obeležavanju Dana sećanja i zahvalnosti, dana u kojem želimo da se prisetimo svih onih koji su svoje živote utkali u istoriju naše Voše. Tokom više od jednog veka, dres Vojvodine nosili su stotine i stotine dečaka, momčića i zrelih ljudi, koji su sa ponosom branili boje ovog kluba. Svima njima, zajednička je bila ljubav prema fudbalu, Novom Sadu i ovom podneblju, pod kojim su sanjali svoje snove o golovima, radostima i karijerama – rekao je Pušibrk i potom pročitao imena svih igrača koji su tokom karijere odigrali više od 100 takmičarskih utakmica u dresu Vojvodine, kao i trenera i predsednika koji su ostavili zapažen trag u klupskoj istoriji.

On je potom uručio prigodan poklon predsedniku kluba Vojislavu Gajiću, kao i dvojici najstarijih veterana Vojvodine među prisutnima, Dragiću Živkoviću i Čedomiru Sentinu, odnosno bivšem dugogodišnjem lekaru FK Vojvodina Vladimiru Viškoviću.

U drugom delu današnje svečanosti, predsednik FK Vojvodina Vojislav Gajić je obavestio javnost da je klub nedavno potpisao čak devet profesionalnih i 12 stipendijskih ugovora sa dečacima iz svoje omladinske škole, koji su potom ušli u salu i izazvali aplauz prisutnih. Prema rečima predsednika kluba, na taj način im je simbolično predočeno da uvek na umu imaju svest o tome kakve su sve veličine nosile dres Vojvodine, što treba i mora da ih obavezuje da uvek dostojno reprezentuju klub tako duge i svetle tradicije.

– Mi imamo bogatu istoriju, pa samim tim imamo šansu i za svetlu budućnost. Rad u klubu u poslednje vreme i činjenica da su ovi momci potpisali profesionalne i stipendijske ugovore govori da se vraća poverenje u Vojvodinu, a u budućnosti, oni treba da ponesu teret i slavu ovog kluba. Sa ovom praksom ćemo nastaviti i ubuduće, obraćajući pritom pažnju isključivo na njihov kvalitet, a ne na godine, jer nije više bitno da li neko ima 15 ili 18 godina – naglasio je Gajić.

Profesionalne ugovore sa Vojvodinom potpisali su Stefan Dražić (golman, 2001. godište), Aleksa Batos (centralni vezni, 2002), Dragan Kokanović (ofanzivni vezni, 2002), Matvej Martinkevič (napadač, 2002), David Pantić (vezni, 2002), Aleksa Radmilović (ofanzivni vezni, 2002), Luka Kljajić (levi bek, 2002), Luka Đurović (centralni vezni, 2002) i Vladan Novevski (napadač, 2002), dok su stipendijske ugovore potpisali Nikola Tedić (ofanzivni vezni, 2003), Srđan Isakovski (centralni vezni, 2003), Miloš Popadić (napadač, 2003), Milan Vidaković (golman, 2003), Željko Stanojević (napadač, 2003), Miloš Popović (centralni vezni, 2004), Dejan Bogunović (golman, 2004), Dragan Trninić (desni bek, 2004), Luka Drobnjak (štoper, 2004), Siniša Tanjga (štoper, 2004), Branislav Milanov (levi bek, 2004) i Lukijan Abadžija (ofanzivni vezni, 2004).

Takođe, predsednik FK Vojvodina Vojislav Gajić saopštio je još jednu vest koja će sigurno obradovati navijače „stare dame“, a to je da je iskusni prvotimac Nikola Drinčić (35) produžio ugovor sa klubom do juna 2021. godine.