Fudbal

 

Proslava povodom obeležavanja 80 godina od osnivanja prvog kluba navijača Vojvodine održana je sinoć u VIP salonu stadiona „Karađorđe“.

U VIP salonu stadiona „Karađorđe“ sinoć je održana lepa i prigodna svečanost i to povodom događaja kakvim se malo koji klub u Evropi može pohvaliti. Naime, na jučerašnji dan, bilo je tačno 80 godina od osnivanja prvog zvaničnog kluba navijača FK Vojvodina, koji je tog 15. decembra 1937. godine bio uredno prijavljen i registrovan kod tadašnjih vlasti i predstavljao je prvi zvanični klub navijača na Balkanu.

Da se i na izmaku druge decenije 21. veka u FK Vojvodina i dalje poštuje i čuva tradicija, pokazatelj je upravo sinoćna proslava, kojoj su prisustvovali članovi uprave, veterani i brojni navijači „stare dame“. Tom prilikom, uručene su i posebne zahvalnice organizacijama koje su pomogle održavanju ove proslave, a to su dnevni list „Dnevnik“, navijačka grupa Firma, štamparija „Simbol“, kao i Nebojša Reljin, kome je uručeno priznanje za dizajn. Sva priznanja i zahvalnice uručio je predsednik novoosnovanog udruženja građana „Klub prijatelja FK Vojvodina“ Miroslav Bugarski.

Po završetku oficijelnog dela, svi prisutni imali su priliku da se druže i uživaju u prigodnom koktelu i to u odličnoj atmosferi koju su napravile muzičke grupe „Zbogom Brus Li“ i „U prvim redovima“, koje su, osim po sjajnim pesmama, poznate i po svojoj neskrivenoj ljubavi prema Vojvodini.