Фудбалери Војводине од понедељка ће тренинге поново одржавати у свом ФЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику. Ова одлука је донета након што је Влада Србије ублажила мере заштите од ширења корона вируса, али то ипак не значи да ће црвено-бели моћи да тренирају исто као пре увођења ванредног стања.

Према речима доктора Војводине Владимира Чолаковића, тренинзи ће се одвијати уз максималну опрезност и поштовање свих безбедносних прописа.

– Од понедељка, наши играчи ће поново тренирати у ФЦ „Вујадин Бошков“, али уз пуно и доследно поштовање свих мера и препорука Владе Србије које се тичу одржавања тренинга на отвореном. Између осталог, то значи да ће на терену у истом тренутку моћи да буде максимално 12 особа и то деветорица играча, тренер и још две особе из стручног штаба или техничког особља – каже Чолаковић.

Такође, за улазак у ФЦ „Вујадин Бошков“ постоји посебна процедура.

– Сви играчи, чланови стручног штаба и запослени ће при уласку у тренинг центар морати да прођу кроз тзв. дезо-баријеру, након чега ће им бити измерена температура, а потом ће морати и да дезинфикују руке, односно ставе заштитну маску. На тај начин, учинићемо све што можемо како бисмо вирус задржали ван капија нашег тренинг центра – рекао је Чолаковић.

Први тренинг Вошиних фудбалера у ФЦ „Вујадин Бошков“ након увођења ванредног стања заказан је за понедељак у 11 часова и то без присуства новинара, а ФК Војводина обавештава спортску јавност да ће, упркос томе што ће тренинзи првог тима поново бити одржавани у Ветернику, на снази и даље остати интерне мере које је клуб увео на почетку ванредног стања.

Пре свега, то значи да ће ресторан и кухиња у ФЦ „Вујадин Бошков“ и даље бити затворени, те да ће на посао и даље долазити само они запослени чије је физичко присуство неопходно за функционисање клуба у тренутним околностима, као и то да ће улазак у ФЦ „Вујадин Бошков“ и даље бити забрањен свим лицима којима тамо није радно место, укључујући и представнике медија.

Изјаве играча, тренера и функционера ФК Војводина до даљег се могу добити само телефонским путем или изван ФЦ „Вујадин Бошков“, а све додатне информације могу се добити преко мејл адресе „pr@fcvojvodina.co.rs“. Фудбалски клуб Војводина моли представнике медија за разумевање ове одлуке, која је у интересу очувања здравља и безбедности свих нас.