Fudbaleri Vojvodine od ponedeljka će treninge ponovo održavati u svom FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku. Ova odluka je doneta nakon što je Vlada Srbije ublažila mere zaštite od širenja korona virusa, ali to ipak ne znači da će crveno-beli moći da treniraju isto kao pre uvođenja vanrednog stanja.

Prema rečima doktora Vojvodine Vladimira Čolakovića, treninzi će se odvijati uz maksimalnu opreznost i poštovanje svih bezbednosnih propisa.

– Od ponedeljka, naši igrači će ponovo trenirati u FC „Vujadin Boškov“, ali uz puno i dosledno poštovanje svih mera i preporuka Vlade Srbije koje se tiču održavanja treninga na otvorenom. Između ostalog, to znači da će na terenu u istom trenutku moći da bude maksimalno 12 osoba i to devetorica igrača, trener i još dve osobe iz stručnog štaba ili tehničkog osoblja – kaže Čolaković.

Takođe, za ulazak u FC „Vujadin Boškov“ postoji posebna procedura.

– Svi igrači, članovi stručnog štaba i zaposleni će pri ulasku u trening centar morati da prođu kroz tzv. dezo-barijeru, nakon čega će im biti izmerena temperatura, a potom će morati i da dezinfikuju ruke, odnosno stave zaštitnu masku. Na taj način, učinićemo sve što možemo kako bismo virus zadržali van kapija našeg trening centra – rekao je Čolaković.

Prvi trening Vošinih fudbalera u FC „Vujadin Boškov“ nakon uvođenja vanrednog stanja zakazan je za ponedeljak u 11 časova i to bez prisustva novinara, a FK Vojvodina obaveštava sportsku javnost da će, uprkos tome što će treninzi prvog tima ponovo biti održavani u Veterniku, na snazi i dalje ostati interne mere koje je klub uveo na početku vanrednog stanja.

Pre svega, to znači da će restoran i kuhinja u FC „Vujadin Boškov“ i dalje biti zatvoreni, te da će na posao i dalje dolaziti samo oni zaposleni čije je fizičko prisustvo neophodno za funkcionisanje kluba u trenutnim okolnostima, kao i to da će ulazak u FC „Vujadin Boškov“ i dalje biti zabranjen svim licima kojima tamo nije radno mesto, uključujući i predstavnike medija.

Izjave igrača, trenera i funkcionera FK Vojvodina do daljeg se mogu dobiti samo telefonskim putem ili izvan FC „Vujadin Boškov“, a sve dodatne informacije mogu se dobiti preko mejl adrese „pr@fcvojvodina.co.rs“. Fudbalski klub Vojvodina moli predstavnike medija za razumevanje ove odluke, koja je u interesu očuvanja zdravlja i bezbednosti svih nas.