obrazac-za-slike---vesti

 

 

Fudbaleri Vojvodine imali su juče zanimljiv i ispunjen dan.  Pre podne su obavili  obavezne lekarske preglede, a potom su oko podneva odradili i trening u FC „Vujadin Boškov“. U odnosu na prvi dan priprema, treneru Zoranu Mariću javio se i iskusni univerzalac Darko Puškarić, koji se u međuvremenu vratio iz SAD, pa se može reći da su se „crveno-beli“, u odnosu na trenutni fond igrača, sada kompletirali. Očekuje se, međutim, da će veoma zanimljivo biti u danima koji slede.

Postoji mogućnost da danas u Novi Sad stignu dvojica igrača iz Nigerije i Kameruna koji imaju rezervisane avionske karte, ali i probleme s ulaznim vizama, pa je njihov dolazak još uvek pod znakom pitanja.

– Videli ste da se Puškarić priključio saigračima, a od novih lica danas se na treningu pojavio vezni fudbaler novosadskog Proletera Dragan Karanov – rekao je Mićo Vranješ, klupski koordinator za dovođenje igrača. – Reč je o fudbaleru rođenom 1995. godine, koji je već dva puta pozivan na okupljanje omladinske selekcije Srbije kod selektora Veljka Paunovića. Veoma je talentovan mladić i pregovori s Proleterom o njegovom prelasku u naše redove su u toku.

Luka Klikovac će se najverovatnije vratiti u redove crnogorske Zete iz Golubovaca, a kako nam je Vranješ naglasio, završeni su razgovori s Danijelom Aleksićem i od njegovog povratka u novosadski tim neće biti ništa. Još uvek je aktuelna priča s Ivanom Rogačem, ali za sada  nije rešen problem s obeštećenjem koje za ovog fudbalera potražuje ukrajinski tim Volin iz Lutska.

-Članovi Upravnog odbora našeg kluba odbili su ponudu begijskog Genta koju smo dobili za kapitena Marka Poletanovića i on, kako stvari stoje, ostaje igrač Vojvodine – dodao je Mićo Vranješ. – Nasuprot  informacijama  koje su se pojavile u medijima da su bez dogovora završeni razgovori o produženju saradnje s Enverom Alivodićem, ta priča je i dalje aktuelna.-tvrdi Vranješ.

 

IBRAHIMU NIJE HLADNO

 

Igrači novosadskog superligaša su trenirali najpre svi zajedno, a potom ih je Zoran Marić podelio u dve grupe. Jedna od njih je igrala na dva gola na terenu s veštačkom podlogom, dok je druga trčala na prirodnim terenima, a potom su se uloge promenile. Naravno, zanimljivo je bilo da se vidi s kakvim potencijalom raspolaže Fuad Ibrahim, Amerikanac etiopskog porekla, koji je stigao na probu. Utisak je da je reč o obučenom igraču koji loptu šutira pođednako dobro obema nogama, a on sam je izjavio:

-Došao sam prvi put u Srbiju, s namerom da se pokažem u najboljem svetlu. Igram na obe krilne pozicije, a dobro se snalazim i iza napadača. Na treneru je da proceni da li zaslužujem da ponesem dres Vojvodine, a meni lično odgovara ovakav način rada. Nije mi preterano hladno jer sam stigao iz Minesote, gde su neuporedivo niže temperature.

Novosađani danas imaju slobodan dan, a u ponedeljak će obaviti testiranja u Zavodu za fizičku kulturu. Posle toga im sledi ciklus jačih treninga i to po dva puta dnevno, sve do nedelje, kada će odigrati i prvu kontrolnu utakmicu s ekipom ČSK-a iz Čelareva.

 

Aleksandar  Predojević, „Dnevnik“ Novi Sad