Odigraj srcem

 

Fudbalski klub Vojvodina odlučio je da tokom novogodišnjih i Božićnih praznika, kao i tokom čitave 2016. godine, pokrene kampanju „Odigraj srcem“, koja ima za cilj da promoviše humanitarne akcije i pomoć onima koji nisu u stanju da pomognu sami sebi.

S tim u vezi, naš klub se već uključio u akciju „Svi smo mi humani, samo nas na to ponekad treba podsetiti“ i zajedno sa društvom za razvoj i primenu psihologije i medija Odigos iz Novog Sada učestvovaće u deljenju paketića za štićenike Dečjeg sela iz Sremske Kamenice, Doma za decu ometenu u razvoju iz Veternika i dnevnog boravka za decu koja boluju od cerebralne paralize „Suncokret“ iz Novog Sada, a pomoći ćemo i Gerontološkom zavodu koji brine o beskućnicima Novog Sada da im obezbedi adekvatnu odeću i barem jednom nedeljno kvalitetno kuvanu hranu.

Osim medijske podrške ovoj akciji, fudbalski klub Vojvodina će i finansijski pomoći pomenutim organizacijama, tako što će im proslediti sav prihod od prodaje zvaničnih klupskih kalendara za 2016. godinu. Kalendari će se naći u prodaji u ponedeljak, 28. decembra, a prodavaće se u prostorijama kompanije „Gigstix“ u Pariskom magazinu (adresa Kralja Aleksandra 12, radno vreme od 9 do 19:30, subotom od 10 do 15) i Radio kafeu (adresa Svetozara Miletića 45, radno vreme od 8 do 23, petkom i subotom od 8 do 1). Na kalendaru se nalaze šaljive fotografije fudbalera Vojvodine i slogan „Odigraj srcem“, kao poruka svima da kupovinom kalendara ujedno učine i humano delo. Cena će biti 300 dinara, a svako ko kupi kalendar istovremeno će dobiti ulaznicu za prvi prvenstveni meč prolećnog dela sezone, u kojem će Vojvodina na „Karađorđu“ dočekati ekipu Spartaka.

Predstojećeg petka, u 12 časova, Vojvodina i Odigos organizovaće posetu i obilazak stadiona „Karađorđe“ za decu ometenu u razvoju iz Veternika, kada će im biti podeljeni novogodišnji paketići.

S druge strane, prošlog petka, u „Berliner pub“-u u Novom Sadu bilo je organizovano skupljanje hrane za pse i mačke, povoci, ogrlice, medicinska sredstva i sve ostalo što bi moglo da koristi napuštenim i bolesnim životinjama, a specijalni gosti bili su fudbaleri Vojvodine: „zlatni omladinac“ sa Novog Zelanda Radovan Pankov i ljubimac navijača Džon Meri Uzuegbunam. Svi koji su učestvovali u akciji bili su zadovoljni odzivom i prikupljenom pomoći, što nas svakako ohrabruje da sa sličnim aktivnostima nastavimo i u novoj godini.

Fudbalski klub Vojvodina poziva sve svoje pristalice da kupovinom kalendara ukrase svoj kućni prostor sa šaljivim fotografijama Vošinih fudbalera, ujedno dobiju ulaznicu za utakmicu između Vojvodine i Spartaka na proleće i što je najvažnije – pomognu onima kojima je pomoć najviše potrebna, kako bi im barem novogodišnji i Božićni praznici protekli u sreći i radosti.

BUDI HUMAN – ODIGRAJ SRCEM!