Grb FK Vovodina i logo Odigusa

 

Društvo za primenu psihologije i medija „Odigos“ i FK Vojvodina zajedno su pokrenuli humanitarnu akciju u cilju prikupljanja sredstava za štićenike Dečjeg sela u Sremskoj Kamenici, Doma za decu ometenu u razvoju iz Veternika, Gerontološkog zavoda koji vodi računa o beskućnicima Novog Sada i Dnevnog boravka za decu koja boluju od cerebralne paralize „Suncokret“ iz Novog Sada.

Ova godina je treća po redu da društvo „Odigos“ iz Novog Sada organizuje humanitarno skupljanje slatkiša za novogodišnje paketiće i garderobu za ugrožene u Novom Sadu.

Prve godine, uspeli su da obezbede 135 paketića za decu iz Doma u Veterniku, kao i tri puna auta garderobe i 100 paketića za decu iz Svratišta za nezbrinutu decu.

Druge godine su uspeli da obezbede 100 paketa za beskućnike i garderobu koja je podeljena Domu u Veterniku, a takođe i da organizuju priredbu sa Deda Mrazom i podelu 100 paketića za mališane iz Dečjeg sela u Sremskoj Kamenici.

Ove godine, cilj humanitarne akcije, koja nosi naziv „Svi smo mi humani, samo nas na to ponekad treba podsetiti“ i koju će podržati i FK Vojvodina, jeste da se obezbedi 100 paketića za beskućnike i barem jednom nedeljno kvalitetna kuvana hrana, zatim 95 paketića za Dečje selo u Sremskoj Kamenici, 135 paketića za Dom u Veterniku i 40 paketića za decu obolelu od cerebralne paralize.

Kao društveno odgovoran klub, FK Vojvodina je u više navrata učestvovala u raznim humanitarnim akcijama, što ćemo, u skladu sa svojim mogućnostima, svakako u što većoj meri činiti i u narednom periodu.

S tim u vezi, FK Vojvodina će se potruditi da što je više moguće medijski promoviše ovu akciju, a ujedno će sav prihod od prodaje novogodišnjih kalendara proslediti u fond za pomoć navedenim organizacijama.

Istovremeno, po završetku jesenje polusezone, za štićenike Doma za decu ometenu u razvoju biće organizovana poseta stadionu „Karađorđe“, što se u prethodnim slučajevima pokazalo kao aktivnost koja je naišla na opšte oduševljenje dece koja su imala priliku da obiđu stadion Vojvodine.

Precizne informacije u vezi sa prodajom kalendara i posetom stadionu biće saopštene po završetku jesenje polusezone.

„Odigos“ i Vojvodina apeluju na sve građane Novog Sada da u duhu praznične radosti pomognu i ove godine da prikupimo koliko god možemo slatkiša i garderobe i tako usrećimo one kojima naše malo znači mnogo, a zauzvrat da dobijemo iskren osmeh mališana.

Ukoliko želite da pomognete akciji i podarite slatkiš, to možete uraditi na sledećim punktovima u Novom Sadu:

Punkt za sakupljanje slatkiša i garderobe:

– „Trač Bar“ u ulici Mite Ružića

Punktovi za novčane donacije:

– „Stevča Soul Food“ u ulici Grčkoškolskoj
– „Sokače“ – nacionalna kuća u ulici Pap Pavla
– Kafe „The Passage“ u ulici Branimira Čosića

Najavljeni događaji gde se ulazi samo uz slatkiš:

– 11. 12. 2015 – Svirka u „Shamrock Bar“-u

– 12. 12. 2015 – Svirka u „Shamrock Bar“-u

– 12. 12. 2015. – Žurka u Klubu „Đava“

– 11. 12. 2015. – Svirka u „Kriva Marta Pub“-u

– 12. 12. 2015. – Svirka u „Kriva Marta Pub“-u

– 18. 12. 2015. – Svirka u „Shamrock Bar“-u

– 19. 12. 2015. – Svirka u „Shamrock Bar“-u

– 18. 12. 2015. – Svirka u „Kriva Marta Pub“-u

– 19. 12. 2015. – Svirka u „Kriva Marta Pub“-u

– 25. 12. 2015. – Pozorišna predstava u Multimedijalnom centru akademije umetnosti