У хотелу „Шератон“ у Новом Саду, данас је одржан свечани коктел фудбалског клуба Војводина уочи почетка другог дела сезоне. Међу бројним угледним званицама из света спорта, политике и друштвеног живота, присутни су били и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, председник ФК Војводина Војислав Гајић, чланови Управног одбора клуба, шеф стручног штаба Ненад Лалатовић, првотимци, ветерани, као и представници медија.

У име ФК Војводина, присутне је најпре поздравио председник Скупштине клуба Драгољуб Самарџић, који је том приликом истакао којом политиком се клуб тренутно води.

– Политика ФК Војводина данас може да стане у четири тачке: јединство, рад, јавност у раду и одговорност за свој рад. Ово четврто је нова дисциплина, коју раније нисмо баш много користили, али у Војводини је сада подељена одговорност и јасно је шта ко треба да ради. Стручни штаб води струку и Управном одбору предлаже селекцију играча и у то им се нико не меша. Финансијама се бави директор Бајатовић, што чини одговорно и успешно. Генералну политику клуба води наш председник, господин Гајић, а ја сам тај који је задужен да све то обједини, са крајњим циљем да ове године учествујемо у европском такмичењу – изјавио је Самарџић.

Шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић је изразио захвалност управи клуба и градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу на томе што својим деловањем омогућују играчима и стручном штабу да буду сконцентрисани само на терен и фудбал.

– Јако сам срећан и задовољан због тога што сам по други пут дошао у нашу Војводину, јер се осећам као да сам одрастао у њој. Враћен сам како би Војводина поново била она стара, иако, без обзира на резултате, своју величину као клуб никада није ни мењала. Сада имамо и резултате, а за то највеће заслуге припадају играчима. Тренутно смо на позицији која води у Европу и свима нам је циљ да ту и останемо. Задовољан сам са играчима који су дошли ове зиме, иако су нам и отишли тројица стандардних првотимаца – рекао је Лалатовић.

У име ветерана, задовољство радом актуелне управе клуба је изразио председник Секције ветерана ФК Војводина и члан прве шампионске генерације „старе даме“ Васа Пушибрк, који се челницима клуба такође захвалио на помоћи коју пружају ветеранској секцији.

– Секција ветерана ФК Војводина делује активно већ четири године, а од пре годину и по дана је и званично регистрована. Наши програмски циљеви се односе на хуманитарни рад, односно помоћ болесним и социјално угроженим ветеранима, као и неговање богате историје и традиције клуба, обележавање значајних датума, организовање комеморација и помена бившим играчима и одигравање утакмица са ветеранима других клубова. За ово релативно кратко време, по питању свих ових сегмената смо имали заиста доста активности – истакао је Пушибрк.

Председник ФК Војводина Војислав Гајић је такође поздравио присутне и изразио увереност да ће клуб остварити све своје циљеве и амбиције.

– Част ми је због тога што сте дошли у оволиком броју, јер то значи да вам је Војводина драга и мила. За то што сам данас овде, заслужан је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, који ми је тиме дао једну велику обавезу и терет, али његов позив нисам могао да одбијем, као ни позив навијача. Вратио сам се по трећи пут, али овога пута са много више жеље, амбиције и истрајности. Овај клуб мора да доживи ренесансу, мора да оствари резултат и мора озбиљно да игра у Европи. Имамо све предуслове за то, а најважнији је тај да смо сви у клубу сложни и посвећени циљевима – рекао је Гајић.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је похвалио све у ФК Војводина за успехе који су остварени прошле полусезоне, али и истакао да амбиције клуба у будућности морају бити још веће.

– Честитам свима који су допринели успесима клуба у јесењој полусезони, а ја се ту много мање мешам него што се представља, јер све одлуке доносе чланови управе, а не ја. На мени је само да, онолико колико могу, подржим да Војводина буде јача. Осим првог тима, не сме се заборавити фундамент овог клуба, а то је омладинска школа, по чему је Војводина увек била најбоља у Србији. То је уједно и извор стабилности и сигурности клуба. Истовремено, апелујем на све да се не пропусти деценијска шанса да се, на истом месту где се налази садашњи, сагради нови стадион „Карађорђе“ – изјавио је Вучевић.