U hotelu „Šeraton“ u Novom Sadu, danas je održan svečani koktel fudbalskog kluba Vojvodina uoči početka drugog dela sezone. Među brojnim uglednim zvanicama iz sveta sporta, politike i društvenog života, prisutni su bili i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik FK Vojvodina Vojislav Gajić, članovi Upravnog odbora kluba, šef stručnog štaba Nenad Lalatović, prvotimci, veterani, kao i predstavnici medija.

U ime FK Vojvodina, prisutne je najpre pozdravio predsednik Skupštine kluba Dragoljub Samardžić, koji je tom prilikom istakao kojom politikom se klub trenutno vodi.

– Politika FK Vojvodina danas može da stane u četiri tačke: jedinstvo, rad, javnost u radu i odgovornost za svoj rad. Ovo četvrto je nova disciplina, koju ranije nismo baš mnogo koristili, ali u Vojvodini je sada podeljena odgovornost i jasno je šta ko treba da radi. Stručni štab vodi struku i Upravnom odboru predlaže selekciju igrača i u to im se niko ne meša. Finansijama se bavi direktor Bajatović, što čini odgovorno i uspešno. Generalnu politiku kluba vodi naš predsednik, gospodin Gajić, a ja sam taj koji je zadužen da sve to objedini, sa krajnjim ciljem da ove godine učestvujemo u evropskom takmičenju – izjavio je Samardžić.

Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović je izrazio zahvalnost upravi kluba i gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću na tome što svojim delovanjem omogućuju igračima i stručnom štabu da budu skoncentrisani samo na teren i fudbal.

– Jako sam srećan i zadovoljan zbog toga što sam po drugi put došao u našu Vojvodinu, jer se osećam kao da sam odrastao u njoj. Vraćen sam kako bi Vojvodina ponovo bila ona stara, iako, bez obzira na rezultate, svoju veličinu kao klub nikada nije ni menjala. Sada imamo i rezultate, a za to najveće zasluge pripadaju igračima. Trenutno smo na poziciji koja vodi u Evropu i svima nam je cilj da tu i ostanemo. Zadovoljan sam sa igračima koji su došli ove zime, iako su nam i otišli trojica standardnih prvotimaca – rekao je Lalatović.

U ime veterana, zadovoljstvo radom aktuelne uprave kluba je izrazio predsednik Sekcije veterana FK Vojvodina i član prve šampionske generacije „stare dame“ Vasa Pušibrk, koji se čelnicima kluba takođe zahvalio na pomoći koju pružaju veteranskoj sekciji.

– Sekcija veterana FK Vojvodina deluje aktivno već četiri godine, a od pre godinu i po dana je i zvanično registrovana. Naši programski ciljevi se odnose na humanitarni rad, odnosno pomoć bolesnim i socijalno ugroženim veteranima, kao i negovanje bogate istorije i tradicije kluba, obeležavanje značajnih datuma, organizovanje komemoracija i pomena bivšim igračima i odigravanje utakmica sa veteranima drugih klubova. Za ovo relativno kratko vreme, po pitanju svih ovih segmenata smo imali zaista dosta aktivnosti – istakao je Pušibrk.

Predsednik FK Vojvodina Vojislav Gajić je takođe pozdravio prisutne i izrazio uverenost da će klub ostvariti sve svoje ciljeve i ambicije.

– Čast mi je zbog toga što ste došli u ovolikom broju, jer to znači da vam je Vojvodina draga i mila. Za to što sam danas ovde, zaslužan je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji mi je time dao jednu veliku obavezu i teret, ali njegov poziv nisam mogao da odbijem, kao ni poziv navijača. Vratio sam se po treći put, ali ovoga puta sa mnogo više želje, ambicije i istrajnosti. Ovaj klub mora da doživi renesansu, mora da ostvari rezultat i mora ozbiljno da igra u Evropi. Imamo sve preduslove za to, a najvažniji je taj da smo svi u klubu složni i posvećeni ciljevima – rekao je Gajić.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je pohvalio sve u FK Vojvodina za uspehe koji su ostvareni prošle polusezone, ali i istakao da ambicije kluba u budućnosti moraju biti još veće.

– Čestitam svima koji su doprineli uspesima kluba u jesenjoj polusezoni, a ja se tu mnogo manje mešam nego što se predstavlja, jer sve odluke donose članovi uprave, a ne ja. Na meni je samo da, onoliko koliko mogu, podržim da Vojvodina bude jača. Osim prvog tima, ne sme se zaboraviti fundament ovog kluba, a to je omladinska škola, po čemu je Vojvodina uvek bila najbolja u Srbiji. To je ujedno i izvor stabilnosti i sigurnosti kluba. Istovremeno, apelujem na sve da se ne propusti decenijska šansa da se, na istom mestu gde se nalazi sadašnji, sagradi novi stadion „Karađorđe“ – izjavio je Vučević.