Књига о великану, једном од највећих на простору бивше Југославије, легендарном голману Војводине, Илији Пантелићу, као сећање на највеће асове српског и југословенског фудбала, али и као залог за генерације које долазе. Заслужио је то велики Панта, човек који је учествовао у највећим успесима свога клуба (шампион), али и репрезентације (вицешампион Европе). Све из пера сјајног новинара Мирослава Гавриловића. У хотелу „Нови Сад“, промоцији књиге присуствовали су и заменик председника ФСС Ненад Бјековић и директор А репрезентације Стеван Стојановић.

Тим поводом, председник покрајинске Владе Игор Мировић примио је данас великане југословенског и српског фудбала који су посетили Нови Сад. Сећање на великог голмана и човека оживели су истинске легенде Драган Џајић, Ненад Бјековић, Мика Радосав, Стеван Стојановић, Мирсад Фазлагић, Фарук Хаџибегић и Васа Пушибрк. Председник покрајинске Владе Игор Мировић је изразио задовољство што је домаћин прослављеним асовима, поручивши да су они фудбалски хероји многих генерација.

Евоцирајући успомене на догађаје и утакмице које су оставиле највећи траг у историји српског и југословенског фудбала, саговорници су се сагласили да је монографија „Велики Панта“ значајно дело које је знак поштовања и захвалности за све што је Илија Пантелић, легендарни голман Војводине, југословенске репрезентације и великих европских клубова, урадио за наш фудбал. Састанку је присуствовао и покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност Зоран Милошевић.