Редовна седница Скупштине Удружења ветерана ФК Војводина одржана је данас у прес сали стадиона „Карађорђе“, на којој је члановима Удружења, али и представницима јавности, презентовано све оно што је Удружење ветерана урадило у протеклом периоду.

Обраћајући се присутнима, председник Удружења ветерана и члан шампионске генерације Војводине из 1966. године Васа Пушибрк истакао је да је Удружење ветерана, као званично регистровани правни субјект у АПР-у, остварило контакт са Фудбалским савезом Војводине и Секретаријатом за спорт и омладину Града Новог Сада, те подсетио на то да су ветерани Војводине ове године учествовали у организацији меморијала „Стеван Нештицки“, те да су тим поводом успоставили и контакт са фудбалским клубом из Лесковика који носи име управо по трагично настрадалом бившем фудбалеру Војводине.

У протеклом периоду, Удружење ветерана је много пажње посветило прикупљању новчане и сваке друге врсте помоћи за бивше играче Војводине који су се налазили и још увек се налазе у тешком здравственом и материјалном положају, те су, за онe који су нажалост преминули, организовали комеморације у ФЦ „Вујадин Бошков“ и помогли њиховим породицама тиме што су сносили све трошкове сахране.

Истовремено, Удружење ветерана је на прикладан начин обележило и поједине важне датуме из историје ФК Војводина, попут јубилеја као што су 105 година од оснивања клуба, 30 година од учешћа у финалу Интер-тото купа и 30 година од освајања друге шампионске титуле.

Удружење ветерана ФК Војводина је било активно и на маркетиншком плану, па је, поред позиционирања на друштвеним мрежама, организовало израду мајица и флајера, али и популарног Вошиног вина, које је, приликом одигравања пријатељских утакмица и других врсти дружења, дељено представницима других клубова и спортским пријатељима са којима су успостављени добри и срдачни односи. Такође, Удружење ветерана помогло је и организацију промоције филма „Од титуле до титуле“ аутора Мирослава Виславског, који на сјајан начин прати историју клуба од оснивања, па све до 1989. године, када је Војводина по други пут постала шампион Југославије.

Истичући задовољство због свега што је урађено у протеклом периоду, председник Удружења ветерана Васа Пушибрк је нагласио да Удружење тренутно броји око 50 активних чланова, који се редовно окупљају сваког четвртка у ВИП ложи стадиона „Карађорђе“. Он је изразио наду да ће се убудуће у рад Удружења укључити што већи број млађих ветерана Војводине, посебно зарад одигравања пријатељских утакмица са ветеранима других клубова, и најавио да су већ у плану мечеви са ветеранима Рудара из Врдника, Партизана из Београда, Јадрана из Голубинаца, Бачке из Бегеча итд. Такође, према његовим речима, ветерани и даље имају намеру да раде на промоцији и популаризацији самог клуба, израдом мини монографије, значки, мајица, заставица и дресова, а у плану су и разговори могућности да се отвори званичан музеј ФК Војводина.