Redovna sednica Skupštine Udruženja veterana FK Vojvodina održana je danas u pres sali stadiona „Karađorđe“, na kojoj je članovima Udruženja, ali i predstavnicima javnosti, prezentovano sve ono što je Udruženje veterana uradilo u proteklom periodu.

Obraćajući se prisutnima, predsednik Udruženja veterana i član šampionske generacije Vojvodine iz 1966. godine Vasa Pušibrk istakao je da je Udruženje veterana, kao zvanično registrovani pravni subjekt u APR-u, ostvarilo kontakt sa Fudbalskim savezom Vojvodine i Sekretarijatom za sport i omladinu Grada Novog Sada, te podsetio na to da su veterani Vojvodine ove godine učestvovali u organizaciji memorijala „Stevan Nešticki“, te da su tim povodom uspostavili i kontakt sa fudbalskim klubom iz Leskovika koji nosi ime upravo po tragično nastradalom bivšem fudbaleru Vojvodine.

U proteklom periodu, Udruženje veterana je mnogo pažnje posvetilo prikupljanju novčane i svake druge vrste pomoći za bivše igrače Vojvodine koji su se nalazili i još uvek se nalaze u teškom zdravstvenom i materijalnom položaju, te su, za one koji su nažalost preminuli, organizovali komemoracije u FC „Vujadin Boškov“ i pomogli njihovim porodicama time što su snosili sve troškove sahrane.

Istovremeno, Udruženje veterana je na prikladan način obeležilo i pojedine važne datume iz istorije FK Vojvodina, poput jubileja kao što su 105 godina od osnivanja kluba, 30 godina od učešća u finalu Inter-toto kupa i 30 godina od osvajanja druge šampionske titule.

Udruženje veterana FK Vojvodina je bilo aktivno i na marketinškom planu, pa je, pored pozicioniranja na društvenim mrežama, organizovalo izradu majica i flajera, ali i popularnog Vošinog vina, koje je, prilikom odigravanja prijateljskih utakmica i drugih vrsti druženja, deljeno predstavnicima drugih klubova i sportskim prijateljima sa kojima su uspostavljeni dobri i srdačni odnosi. Takođe, Udruženje veterana pomoglo je i organizaciju promocije filma „Od titule do titule“ autora Miroslava Vislavskog, koji na sjajan način prati istoriju kluba od osnivanja, pa sve do 1989. godine, kada je Vojvodina po drugi put postala šampion Jugoslavije.

Ističući zadovoljstvo zbog svega što je urađeno u proteklom periodu, predsednik Udruženja veterana Vasa Pušibrk je naglasio da Udruženje trenutno broji oko 50 aktivnih članova, koji se redovno okupljaju svakog četvrtka u VIP loži stadiona „Karađorđe“. On je izrazio nadu da će se ubuduće u rad Udruženja uključiti što veći broj mlađih veterana Vojvodine, posebno zarad odigravanja prijateljskih utakmica sa veteranima drugih klubova, i najavio da su već u planu mečevi sa veteranima Rudara iz Vrdnika, Partizana iz Beograda, Jadrana iz Golubinaca, Bačke iz Begeča itd. Takođe, prema njegovim rečima, veterani i dalje imaju nameru da rade na promociji i popularizaciji samog kluba, izradom mini monografije, znački, majica, zastavica i dresova, a u planu su i razgovori mogućnosti da se otvori zvaničan muzej FK Vojvodina.