OFK-Beograd-FK-Vojvodina

 

 

„Omladinski“ stadion

Gledalaca :      300

Sudija :           Milorad Milićević (Ivanjica)

Žuti karton :    Liščević i Jovanović (OFK Beograd), Vasilić i Makarić (Vojvodina)

OFK Beograd : Čupić, Aksentijević, Antonov, Savić, Planić, Liščević (Janković), Zdjelar, Dražić (Antić), Paločević (Andrić), Gajić, Jovanović

Vojvodina :      Kordić, Vasilić, Nastić, Babić, Pekarić, Makarić, Rogač, Novaković (Stojanović), Luković (Ćurko), Ivanić, Gaćinović

Kada izveštaj sa fudbalske utakmice počnete pričom o sudiji, to zvuči kao traženje alibija za neuspeh i kod neutralnih čitalaca, izaziva, najčešće opravdanu averziju i sumnju u novinarsku objektivnost. Da ne bude zabune, glavni arbitar današnje utakmice između OFK Beograda i Vojvodine, Milorad Milićević, više nego korektno je delio pravdu na Karaburmi i to čak 91 minut !!! Imao je ujednačen kriterijum, nije napravio ni jednu grešku koja bi oštetila jednog ili drugog rivala, a onda, u 2. minutu nadoknade vremena, jednim potezom, sve to upropastio. Vojvodina je krenula u poslednji napad ka golu Čupića. Mijat Gaćinović je povukao kontru po levoj strani, uposlio Milana Makarića,  koji je utrčao u kazneni prostor i kada se spremao da šutira, nepropisnim startom ga je zaustavio Antonov. Stekao se utisak da je delilac pravde, u prvi mah, hteo da dosudi najstrožu kaznu, a onda se okrenuo i pustio da se igra nastavi. Burno je reagovala (s pravom) klupa Novosađana, ali uzalud, sve je ostalo samo na protestima.

Inače, što se same utakmice tiče, Vojvodina je bila bolji rival u prvih 45 minuta. „Crveno-beli“ su kontrolisali igru, a da su bili samo malo spretniji i srećniji, arbitar Milićević ne bi bio glavni protagonista ovog susreta. U 15. minutu videli smo prvu veliku priliku za novosadski sastav. Sa desne strane, centrirao je Slobodan Novaković, a Luka Luković, regovao manirom pravog centarfora, šutirao vrhom kopačke, ali je lopta za desetak centimetara otišla preko prečke. Devet minuta kasnije, još bolja prilika za Vojvodinu. Ivanić je iskoristio grešku jednog odbrambenog igrača u plavo-belom dresu, koji mu je bukvalno dodao loptu u noge. Vezista „crveno-belih“ je krenuo sam ka Čupiću, zaobišao ga, šutirao u prazan gol, ali je u poslednjem trenutku,  Aksentijević na samoj gol liniji, požrtvovanim padom, sprečio siguran pogodak. Domaći sastav je, sa druge strane, samo jednom ozbiljnije zapretio Kordiću. Desilo se to u sam smiraj prvog poluvremena, kada je sa desne strane lepo centrirao Antonov, a Planić šutirao glavom, pored desne stative.
„Romantičari“ su u drugih 45 minuta bili nešto konkretniji i agresivniji i već u 50. minutu propustili šansu da savladaju golmana Vojvodine. Paločević je dobio loptu sa leve strane, primio je, potpuno sam, na nekih desetak metara od Kordićevog gola, a onda se propisno obrukao, uputivši slab šut, pravo u naručje čuvaru mreže Novosađana. Nakon toga, igra se odvijala, uglavnom između dva šesnaesterca, sve do 73. minuta, kada je Nastić odlično centrirao sa leve strane, a rezervista Stojanović, iz trka šutirao, tik preko prečke.

Prava je šteta što je teren na „Omladinskom“ stadionu na Karaburmi u takvom stanju da igrači ni jednog ni drugog tima nisu bili u mogućnosti da prikažu bolju, tečniju i sigurno, efikasniju igru. Pravi komentar dobili smo od nekadašnjeg asa „romantičara“ Baneta Vukašinovića, koji je, citiramo, rekao :

-Šta nam vredi što OFK Beograd i Vojvodina imaju ekstratalentovane momke, kada su danas igrali, kao da su na Skadarliji.-aludirajući na neravan i tvrd teren.
-Inače, penal za Vojvodinu je čist kao suza.-rekao je Vukašinović.