Dragomir Okuka

 

Posle pobede njegovog tima nad OFK Bačkom, šef stručnog štaba Vojvodine Dragomir Okuka izjavio je da u prvom timu „stare dame“ nema velike razlike u kvalitetu igrača i da neće pogrešiti koga god da izvede na teren na predstojećem prvenstvenom meču protiv Čukaričkog.

Vojvodina je danas pobedila OFK Bačku rezultatom 2:0 (0:0), u prijateljskom meču odigranom u Veterniku.

– Ono što smo želeli da vidimo na ovoj utakmici, to smo i videli. Slabo prvo i dobro drugo poluvreme Vojvodine, a bitno je to da su, osim Antića, svi dobili šansu i da se niko nije povredio. Tu posebno mislim na igrače koji dugo nisu igrali, poput Fofane i Zlomislića. Uočili smo i neke slabosti, što će nam koristiti da se što bolje pripremimo za predstojeću utakmicu protiv Čukaričkog – kaže Okuka.

Prema njegovim rečima, fudbaleri Vojvodine na terenu moraju pokazivati mnogo više volje i energije nego što je to danas bio slučaj.

– U prvom poluvremenu nismo pokazali želju da igramo fudbal, dok je u drugom, kada je izvršeno mnogo izmena, viđeno i mnogo više htenja. Na teren se ne može izlaziti kao da vas neko tera, već se u tome mora uživati, makar i za 45 minuta. Igrači se moraju osećati komforno i znati da, pre svega, igraju za sebe, a ne za trenera, kako je to izgledalo u prvom delu meča. No, i to nam je za nauk da vidimo šta i kako dalje. Među našim igračima nema velike razlike i koga god da izvedemo na teren, nećemo napraviti veliku grešku – rekao je Okuka.

Vojvodina će naredni meč odigrati u petak, kada će, u okviru 12. kola Super lige Srbije, gostovati ekipi Čukaričkog u Beogradu. Početak te utakmice zakazan je za 17:30 časova.