Dragomir Okuka

 

Šef stručnog štaba Vojvodine Dragomir Okuka izjavio je da je siguran da će crveno-beli protiv Radničkog odigrati dobru utakmicu i da se nada da će to biti dovoljno za pozitivan rezultat na „Čairu“.

Nakon reprezentativne pauze, utakmicama osmog kola sutra se nastavlja takmičenje u Super ligi Srbije, a premijerni meč biće odigran na stadionu „Čair“ u Nišu, gde će se sastati ekipe Radničkog i Vojvodine. Tokom pauze u prvenstvu, u ekipi Vojvodine došlo je do promene u stručnom štabu, pa će tim u nastavku sezone voditi iskusni trener Dragomir Okuka.

Za njega će utakmica protiv Radničkog biti drugi debi na klupi „stare dame“, s obzirom na to da je Vošu već jednom trenirao u sezoni 1999/2000.

– Posle 12 godina, ponovo sam u srpskom fudbalu, a posle 18 godina ponovo u Vojvodini i srpskom klupskom fudbalu, te je normalno da imam pozitivnu tremu pred prvu utakmicu. Ne treba ni govoriti o tome da se sastajemo sa kvalitetnim timom, koji ima kvalitetnog trenera. Radnički je motivisana i borbena ekipa, koja je pokazala da će se ove sezone boriti za mesto u vrhu srpskog fudbala. Čeka nas težak zadatak, ali da ne verujem da Vojvodina može bolje od onoga što je do sada pokazala, ne bih bio tu. Imamo kadrovskih problema, jer povređeni su Zlomislić i Đorđević, a na današnjem treningu se i Antić požalio na povredu, tako da oni neće putovati u Niš. Međutim, koga nema, bez njega se mora i može. Probaćemo da nađemo adekvatne zamene i siguran sam da će ekipa odigrati maksimalno borbeno i pružiti dobru partiju. Za koliko će to biti dovoljno, videćemo – kaže Okuka.

On nije želeo da se izjasni o tome kojim igračima će ukazati šansu umesto do sada standardnih Antića, Đorđevića i Zlomislića.

– Za Zlomislića smo znali da neće moći da igra, za Đorđevića smo se do poslednjeg momenta nadali da će moći, dok smo za Antića tek jutros saznali da ni on neće moći da igra, tako da smo malo zatečeni. Sa nama nije bio ni Mesarović, koji je sinoć doputovao i tek jutros trenirao, ali će putovati sa ekipom u Niš. Po mom mišljenju, nemamo veliki izbor, mada ne mislim da personalna promena igrača može nešto da promeni u ovom trenutku, ako se čitava ekipa kao kolektiv ne promeni u svom karakteru i pristupu. Ono što želim da napravim jeste ekipa koja će snagom kolektiva uvek moći da nadomesti izostanak bilo kog pojedinca – naglašava Okuka.

Prošle sezone, mečevi između Radničkog i Vojvodine bili su propraćeni tendencioznim suđenjem na štetu „stare dame“.

– Pratio sam šta se dešavalo u srpskom fudbalu u proteklih godinu i po dana, ali to nije nešto što treba da interesuje mene, već neke druge ljude. Mene interesuje moj posao, a to su teren i igrači. Pokušavamo da budemo skoncentrisani i da nam pažnju ne odvlače neke druge stvari, a uostalom, postoje i ljudi koji se time bave. Mi na to nećemo trošiti vreme i energiju – rekao je Okuka.

Meč između Radničkog i Vojvodine igra se sutra od 18:30 časova na stadionu „Čair“ u Nišu, uz direktan prenos na prvom kanalu televizije Arena sport.