После ремија његовог тима против Земуна, шеф стручног штаба Војводине Драгомир Окука изјавио је да “стара дама” у сваком погледу пролази кроз тежак период.

Војводина и Земун данас су играли нерешено 0:0, у 17. колу Супер лиге Србије.

– Незадовољни смо са овом утакмицом, јер смо изгубили два бода. Мислим да смо имали довољно прилика да постигнемо погодак, пошто смо у другом полувремену имали три стопостотне шансе, затим и пенал, па је на крају и добро да се овако завршило, јер противник то углавном зна да казни и меч се изгуби. Имали смо много проблема, две принудне измене због повређених играча, тежак терен и све је то нешто што Војводину не прати само данас, него већ један дужи период. Надамо се да ће томе доћи крај, али нормално да и ми морамо боље. Видећемо шта и како ћемо радити убудуће, јер доста ствари је против нас. Треба то издржати, ни играчима није лако да играју, иако овај период никако да прође. Наравно, честитам Земуну на освојеном боду – каже Окука.

Пред крај првог полувремена данашње утакмице, због повреде главе терен је морао да напусти везиста Дамир Зломислић (27), који има велику расекотину и мораће да иде на ушивање.

– Не могу рећи да играчи немају жељу и да се не боре, али потребан је и квалитет. Кад у првом полувремену не искористиш две, у другом три стопостотне шансе и притом промашиш пенал, то је много за једну екипу. Но, треба бити стрпљив и сачекати боље време, а Војводина свакако заслужује више. Овде се често мењају тренери, али уколико је проблем тренер, то се најлакше решава. Играчки и у сваком другом погледу, Војводина тренутно пролази кроз један тежак период. Треба сачекати децембар и видети шта ће тада бити – изјавио је Окука.

У наредном колу, фудбалери Војводине гостоваће екипи Рада у Београду.