Posle remija njegovog tima protiv Zemuna, šef stručnog štaba Vojvodine Dragomir Okuka izjavio je da “stara dama” u svakom pogledu prolazi kroz težak period.

Vojvodina i Zemun danas su igrali nerešeno 0:0, u 17. kolu Super lige Srbije.

– Nezadovoljni smo sa ovom utakmicom, jer smo izgubili dva boda. Mislim da smo imali dovoljno prilika da postignemo pogodak, pošto smo u drugom poluvremenu imali tri stopostotne šanse, zatim i penal, pa je na kraju i dobro da se ovako završilo, jer protivnik to uglavnom zna da kazni i meč se izgubi. Imali smo mnogo problema, dve prinudne izmene zbog povređenih igrača, težak teren i sve je to nešto što Vojvodinu ne prati samo danas, nego već jedan duži period. Nadamo se da će tome doći kraj, ali normalno da i mi moramo bolje. Videćemo šta i kako ćemo raditi ubuduće, jer dosta stvari je protiv nas. Treba to izdržati, ni igračima nije lako da igraju, iako ovaj period nikako da prođe. Naravno, čestitam Zemunu na osvojenom bodu – kaže Okuka.

Pred kraj prvog poluvremena današnje utakmice, zbog povrede glave teren je morao da napusti vezista Damir Zlomislić (27), koji ima veliku rasekotinu i moraće da ide na ušivanje.

– Ne mogu reći da igrači nemaju želju i da se ne bore, ali potreban je i kvalitet. Kad u prvom poluvremenu ne iskoristiš dve, u drugom tri stopostotne šanse i pritom promašiš penal, to je mnogo za jednu ekipu. No, treba biti strpljiv i sačekati bolje vreme, a Vojvodina svakako zaslužuje više. Ovde se često menjaju treneri, ali ukoliko je problem trener, to se najlakše rešava. Igrački i u svakom drugom pogledu, Vojvodina trenutno prolazi kroz jedan težak period. Treba sačekati decembar i videti šta će tada biti – izjavio je Okuka.

U narednom kolu, fudbaleri Vojvodine gostovaće ekipi Rada u Beogradu.