Plakat za meč Vojvodina - Oleksandrija

 

Fudbaleri Vojvodine danas će odigrati prijateljski meč protiv Oleksandrije u Beleku, u sklopu priprema za drugi deo sezone.

Posle dva jučerašnja treninga, kao i današnjeg prepodnevnog koji će biti odrađen nešto lakšim intenzitetom, fudbaleri Vojvodine danas od 15 časova po srpskom vremenu odigraće prijateljski meč protiv ukrajinskog tima Oleksandrija iz istoimenog grada.

Današnji rival Vojvodine osnovan je 1991. godine kao Poligraftehnika Oleksandrija u lokalnoj fabrici poligraf mašina, sa ciljem da grad ponovo dobije jedan jak i stabilan fudbalski klub, što nije imao još od vremena kada je drugi poznati klub iz ovog grada, Šahtjor, nastupao u ligi Sovjetskog saveza.

Usled finansijskih problema, klub je 2003. godine morao da bude izbačen iz ukrajinske Premijer lige i vraćen u četvrtu ligu, kada je i promenio ime u Oleksandrija. Pred početak sezone 2014/15, Oleksandrija se fuzionisala sa fudbalskim klubom Ukrahrokom Holovkivka (bivšim Šahtjorom). Klub je zadržao ime Oleksandrija, ali sada kao zvaničnu godinu svog osnivanja uzima 1948, odnosno godinu kada je osnovan Šahtjor.

Najbolji plasman u prvenstvu, Oleksandrija je ostvarila 2002. i 2003. godine, kada je završila kao 13. u najjačem rangu takmičenja u Ukrajini, a na dobrom je putu da ove sezone znatno nadmaši taj uspeh, s obzirom na to da se trenutno nalazi na šestoj poziciji ukrajinske Premijer lige, sa 22 boda iz 16 odigranih utakmica.

Boje kluba su crna i žuta, dok je rezervna varijanta dresova zeleno-bela. Za Oleksandriju trenutno nastupaju mahom Ukrajinci, a jedini stranac je Gruzijac David Targamadze, koji je pozajmljen igrač Šahtjora iz Donjecka.

Što se tiče Vojvodine, trener Nenad Lalatović juče je najavio da će na ovoj utakmici šansu ukazati dvema različitim postavama, pri čemu će svaka odigrati po jedno poluvreme. Vremenski uslovi u Beleku su i dalje odlični, nema padavina, a utakmica će se, umesto u obližnjem Sideu, ipak odigrati u fudbalskom centru hotela „Susesi Luxury Resort“, što je svakako još jedna povoljna okolnost za fudbalere Vojvodine.

U saradnji sa kompanijom „Maxisport TV“, navijači Vojvodine od 15 časova moći će da prate direktan prenos ove utakmice putem „live stream“-a i to na sledećem linku:

FK VOJVODINA (SRB) vs. FK OLEKSANDRIA (UKR…