Srpski osvajači medalja na Olimpijskim igrama 2016

 

Fudbalski klub Vojvodina upućuje iskrene čestitke svim našim sportistima koji su učestvovali i na sjajan način predstavljali našu zemlju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Dragi članovi olimpijskog tima Srbije,

Sa velikom pažnjom, nadom i uživanjem posmatrali smo vaše nastupe na upravo završenim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Timski duh koji ste pokazali, zajedništvo koje vas je krasilo tokom čitavog olimpijskog turnira, vera u sebe koju ste demonstrirali od prvog do poslednjeg dana takmičenja i konačno, vaše sportske veštine i sjajni rezultati i medalje koje ste osvojili učinili su nas, zajedno sa svim građanima Srbije, neizmerno ponosnim i srećnim.

Svih 103 takmičara koji su ove godine predstavljali Srbiju na najvećem svetskom sportskom događaju zaslužuju svaku pohvalu i čestitku, jer vi sami najbolje znate koliko je teško doći do samog plasmana na Olimpijske igre i prilike da budete nazvani olimpijcem svoje zemlje. Broj medalja koje ste osvojili, rekordan kada je samostalna država Srbija u pitanju, najbolje pokazuje da ste svi zajedno ostavili fantastičan utisak i da čitava zemlja treba da bude ponosna na vas.

Posebne čestitke upućujemo osvajačima medalja: sjajnom rvaču Davoru Štefaneku, nesalomivim vaterpolistima, magičnim košarkašima i košarkašicama, kajakašima Marku Tomićeviću i Milenku Zoriću, mladoj tekvondistkinji Tijani Bogdanović, našoj najboljoj atletičarki Ivani Španović i našim fenomenalnim odbojkašicama.

Svi u fudbalskom klubu Vojvodina su posebno ponosni na osvajače medalja koji su sadašnji ili bivši članovi sportskog društva Vojvodina, kao što su članica atletskog kluba Vojvodina Ivana Španović, bivši vaterpolisti Vojvodine Gojko Pijetlović, Duško Pijetlović, Miloš Ćuk i Branislav Mitrović, bivši košarkaši Vojvodine Nikola Jokić i Nikola Kalinić i bivše košarkašice Vojvodine Milica Dabović, Sara Krnjić i Jelena Milovanović.

Hvala vam na ogromnoj radosti koju ste nam priredili i uvereni smo da su nove medalje, nove pobede i novi vrhunski rezultati ono što vas očekuje i u budućnosti, na radost svih nas koji ćemo navijati i biti uz vas.

OLIMPIJCI, SVAKA VAM ČAST!