10383585_584765918300025_7609733426532631573_n

 

 

Omladinska i kadetska ekipa Vojvodine uspešno su startovale u okviru najkvalitetnijih takmičenja za mlađe kategorije.  U prvom kolu Omladinske lige Srbije, Vojvodina je savladala novajliju u ligi, ekipu Metalca iz Gornjeg Milanovca, rezultatom 4 : 0, dok su kadeti „crveno-belih“ takođe bili vrlo ubedljivi. Puleni trenera Momira Brankova pobedili su Slogu iz Leskovca sa 5 : 1.

OMLADINSKA LIGA SRBIJE

VOJVODINA-METALAC (GM) 4 : 0

FC „Vujadin Boškov“

Gledalaca :    100

Sudija :         Novak Simović (Lovćenac)

Strelci :         Ćurko (27. min), Mirosavljević (42. min), Krstevski (73. i 80. min)

Žuti karton :  Krstevski (Vojvodina), Đorđević, Antić i Tešić (Metalac)

Vojvodina :    Ivić, Vukaljević, Hrubik (Sekulić), Fimić, Vasić (Janković), Desančić, Vujošević (Krstevski), Mirosavljević, Zličić (Velemir), Stamenić (Milić), Ćurko (Zeljković)

Metalac :      Jovanović, Minić, Obradović, Ovčarević (Kizić), Antić, Bajić, Đorđević (Petrović), Tešić, Grbić (Marić), Vuković, Jeverčić (Sretenović)

Nije bilo nikakve dileme u duelu omladinskih timova Vojvodine i Metalca. Novosađani su bili više nego ubedljivi i na kraju zasluženo slavili. Milanovčani su odolevali nepunih pola časa, a onda je njihovu mrežu načeo Saša Ćurko. Spretni napadač „crveno-belih“ je iskoristio statičnost i neodlučnost odbrane gostiju i atraktivnim volejem zatresao njihovu mrežu.
Pred kraj prvog poluvremena u listu strelaca se upisao i Nemanja Mirosavljević. Vezista Vojvodine precizno je šutirao sa ivice šesnaesterca i pogodio donji desni ugao gola Metalca.
Ulaskom u igru raspoloženog Velemira, Vojvodina je u drugom poluvremenu bila još ubedljivija. Brzonogi napadač je u 73. minutu u solo prodoru nanizao nekoliko gostujućih igrača, uposlio Krstevskog koji je sa pola metra ubacio loptu u nebranjenu mrežu. Sedam minuta kasnije, isti igrač je postavio konačan rezultat utakmice. Uz četiri postignuta gola, igrači Vojvodine su dva puta pogađali prečku i propustili još nekoliko izglednih prilika.

 

KADETSKA LIGA SRBIJE

VOJVODINA-SLOGA (Leskovac) 5 : 1

FC „Vujadin Boškov“

Gledalaca :     100

Sudija :          Nemanja Gajdobranski (Novi Sad)

Strelci :         Lončar (22. i 88. min), Mićin (28. i 60. min) i Zeljković (69. min, jedanaesterac) za Vojvodinu, a Mitrović (72. min, jedanaeterac) za Slogu

Žuti karton :   Ristić (Sloga)

Vojvodina :     Ilić (Svešnjikov), Knežević (Milutinović), Zeljković, Lovre (Sekulić), Lončar, Adamek (Stevanović), Miletić (Šćepanović), Vujčić (Tripić), Gajić (Nastić), Mesarović, Mićin

Sloga :           Stevanović (Jovanović), Pavlović (Ristić), Milutinović (Mladenović), Stanković (Todorović), Cakić, Arsić, Stoiljković (Stanković), Janković (Đorđević), Mitrović, Ristić (Grozdanović), Petković

Poput njihovih godinu dana starijih drugova i kadeti Vojvodine startovali su u novom prvenstvu ubedljivom pobedom. Gosti iz grada pljeskavica ispraćeni su sa pet golova u mreži. Utakmica je po svim pokazateljima mogla da zadovolji stotinak gledalaca koji su došli da vide novu generaciju kadeta koju predvodi trenerski trio Momir Brankov-Bora Filipović-Dragan Vasić.

Po dva puta u listu strelaca upisali su se Petar Mićin i Aljoša Lončar, a peti gol postigao je Dejan Zeljković iz opravdano dosuđenog jedanaesterca. U timu Vojvodine nije bilo slabog mesta dok se kod gostiju kvalitetom istakao jedino brzonogi Petković.