obrazac-za-slike---vesti

 

 

TIMOK-VOJVODINA  1 : 3

Zaječar

Pomoćni teren stadiona Timok

Gledalaca :     100

Sudija :          Denis Trailović (Zaječar)

Strelci :          Janjušević 2 i Bajić (za Vojvodinu), a Rajković (za Timok)

Timok :           Sunarić, Todorović, Trošić, Jovanović, Tarbuk, Živanović, Munćan, Marinković, Pavlović, Rajković, Mladenović

Igrali su još :   Selimović, Đorđević, Prvulović, Nikolić i Gligorijević

Vojvodina :      Kordić (Čavić), Nikolić (Marković), Cvijić, Babić (Kanostrevac), Kremenović, Sekulić, Makarić, Milinković-Savić, Janjušević (Stanić), Ferati (Bajić), Spremo

Zaista je bilo više nego prijatno iznenađenje doputovati u Zaječar i odigrati utakmicu u uslovima kakve u Srbiji ima malo klubova i to u najvišem rangu takmičenja. Pored stadiona koji se nalazi u fazi rekonstrukcije, Zaječarci  imaju još 4 izvanredno pripremljena pomoćna terena na kojima bi im pozavideli mnogi veći klubovi.
Utakmica između prvoplasirane ekipe na tabeli i „fenjeraša“ Timoka koji je do sada skupio svega 3 boda odigrana je po toplom i izuzetno sparnom vremenu, a nakon mnogo bolje igre tokom celog toka susreta, slavili su gosti rezultataom 3 : 1. Pobeda Novosađana mogla je prema broju propuštenih prilika biti izražena i dvocifrenim rezultatom ali zahvaljujući nonšalantnom pristupu napadača „crveno-belih“ domaći su izvukli za njih odličan rezultat. Inače u reviji retko viđenih promašaja najviše se istakao Milan Spremo sa 6 (šest) stopostotnih šansi, a nisu puno zaostajali ni Ferati, Marković i Bajić.
Prvi gol postigao je Božo Janjušević nakon što je dobro ispratio topovski šut Makarića i kratko odbijenu loptu od golmana Sunarića smestio u praznu mrežu.
Janjušević je bio strelac i drugog gola za koji zasluge podjednako pripadaju Sekuliću i Milinkoviću. Sekulić koji je u drugom poluvremenu igrao na mestu levog beka (i to odlično) presekao je napad Timoka, u trku preneo loptu na protivničku polovinu i poslužio Milinkovića. Visoki vezista je sa levog boka sjajno uputio „bežeću“ loptu na suprotnu stranu terena gde se našao Janjušević i iz prve je poslao u desni donji ugao.
Milinković-Savić je kod trećeg gola prošao levom stranom, stigao do gol aut linije i onda uposlio Aleksu Bajića koji je petom prosledio iza leđa domaćeg golmana Sunarića.
Timok je smanjio rezultat pogotkom kapitena Rajkovića uz asistenciju pomoćnog sudije Nešića koji nije signalizirao duboku ofsajd poziciju Rajkovića. Kapiten domaćih lako je zaobišao Čavića i pogodio nebranjenu mrežu.