obrazac-za-slike---vesti

 

 

SLOBODA POINT-VOJVODINA 0 : 2

Stadion Sevojna

Gledalaca :         50

Sudija :              Milorad Milićević (Ivanjica)

Strelci :             Bajić (66. min) i Makarić (72. min)

Žuti karton :      Cvijović i Udovićić (Sloboda Point)

Sloboda Point :  Vasiljević, Milanović, Udovičić, Bogdanović, Babić, Andrić (Šojić), Cvijović (Milivojević), Vujošević, Đurić, Vukomanović, Cvetković (Kovačević)

Vojvodina :       Rockov, Vukaljević (Joksimović), Kočović (Stojisavljević), Babić, Pankov, Desančić, Asani (Gavrić), Stanić (Karać), Grgić (Bajić), Makarić, Petović (Stamenić)

Zaostala utakmica 3. kola prvenstva Srbije za omladince koja je odigrana na stadionu Sevojna potvrdila je da se mladi fudbaleri Vojvodine vraćaju na pobednički kolosek., kako bi rekli : „Ulje je promenjeno, zupčanici naštelovani i mašina ponovo prede“. Istini za volju mladi Užičani nisu ni senka one prošlogodišnje ekipe koja je bila čvrst i opasan rival za sve ekipe u ligi pa je time posao Novosađanima  bio olakšan. Ukratko rečeno, lagana i potpuno zaslužena pobeda koja je mogla biti izražena i većim brojem golova u mreži golmana Vasiljevića.
Dok su imali snage, a to je bilo samo prvih 45 minuta igrači Slobode nekako su odolevali naletima Vojvodine čiji su pak igrači u tom prvom delu poprilično komplikovali u završnici i samo zbog želje da se sa loptom ušetaju u gol rezultat je ostao 0 : 0. Međutim, kako je krenulo drugo poluvreme bilo je jasno da je samo pitanje vremena kada će pasti gol. Užičani su se teško kretali po terenu, gubili duele, a igrači Vojvodine su ih pretrčavali kao od šale. Pre nego što su došli do prednosti „crveno-beli“ su propustili 4-5 zrelih prilika za gol. Konačno u 66. minutu nakon kornera koji je sa desne strane izveo Asani stvorila se gužva pre golom Slobode u kojoj se najbolje snašao Aleksa Bajić i iz okreta poluvolejem poslao loptu u mrežu. Šest minuta kasnije, odlična akcija čiji je začetnik bio Uroš Stamenić koji je proigrao  Makarića, a ovaj u trku petom sam sebi dao for, pretrčao tridesetak metara i rutinski poslao loptu ispod golmana Vasiljevića.
Do kraja susreta mladi Novosađani su se bukvalno poigravali sa svojim rivalima, a u nekim trenutcima ličilo je to na pravu egzibiciju.
Fer i korektnu utakmicu obeležila je i teža povreda domaćeg igrača Cvetkovića koji je doživeo dvostruki lom podlaktice i to na krajnje bizaran način. Naime, u duelu su se našli Cvetković i Vukaljević, igrač Slobode udario je laktom svog rivala u grudi (nenamerno), a ruka mu se verovatno našla u nekakvom čudnom položaju i prilikom sudara pukla.
U svakom slučaju momku iz Užica želimo brz oporavak i povratak na teren.
Na kraju moramo pomenuti i suđenje. Ne sećamo se kada je jedan arbitar ovako besprekorno vodio utakmicu omladinske lige.  Sudija Milićević iz Ivanjice i njegovi pomoćnici zaslužili su najviše moguće ocene.