BANAT – VOJVODINA  3 : 3

Stadion „Karađorđev park“

Gledalaca :                       100

Suduja :                           Miodrag Gogić (Novi Sad)

Strelci :                            Šarenac, Kozić i Topić (za Banat), Gaćinović, Spremo (iz jedanaesterca) i Ferati (za Vojvodinu)

Banat :                            Ćirković, Manojlović (Anović), Janjanin, Topić, Bogdanović, Grbić, Vojvodić, Radojčić, Kozić, Radosavljević, Šarenac

Vojvodina :                      Čavić, Nikolić, Nastić, Petrić, Pankov (Jorgić), Sekulić, Makarić, Milinković-Savić, Janjušević (Spremo), Gaćinović, Ferati

Srčana i hrabra ekipa Banata prekinula je pobednički niz mladih fudbalera Vojvodine. Zrenjaninci su u duelu sa liderom na tabeli zasluženo osvojili bod, a malo je falilo da prigrabe i sva tri.
Utakmica je odigrana po očajnim uslovima (izuzetno jak vetar i teren na kojem ne postoji mogućnost da lopta ide pravolinijski). Sve to omelo  je igrače oba tima da prikažu tehnički dopadljiviju igru ali su malobrojni gledaoci ipak uživali u 6 golova i dramatičnim obrtima.
Gosti iz Novog Sada prvi su došli do prednosti. U 5 minutu, brzonogi  Mijat Gaćinović dobio je loptu ispred šesnaesterca Banata,  krenuo u solo prodor, „biciklom“ izbacio iz igre dvojicu protivničkih igrača, potom šutirao iskosa sa leve strane po sredini gola. Činilo se u prvi mah da će golman Ćirković uhvatiti loptu, međutim ona mu je „slomila“ prste i preko ruku kliznula u gol.
Zrenjaninci nedugo potom  poravnavaju rezultat preko, danas vrlo dobrog Šarenca. Fudbaleri Vojvodine pogrešili su na svojoj polovini, lopta je upućena na levu stranu do Šarenca koji nakon nezadrživog trka preciznim udarcem pogađa suprotni ugao Čavićevog gola.
Do kraja prvog dela igre puleni trenera Kosanovića nisu uspevali da uspostave svoju prepoznatljivu pas igru dok su se domaćini, naviknuti na „oranicu“ orjentisali na visoke i duge lopte što se u drugom poluvremenu pokazalo kao dobitna kombinacija. Trener Kosanović je u poluvremenu iz igre izveo indisponiranog Janjuševića umesto koga je na teren ušao oporavljeni Spremo, a Pankova koji se požalio na bol u kolenu zamenio je Jorgić. Jorgić je otišao na mesto levog beka, a Nastić prinudno na poziciju štopera.
Drugi pogodak  Banata rezultat je kardinalne greške Nastća koji se na 40 metara od svog gola iz čista mira okliznuo i ostavio loptu Koziću. Napadač Zrenjaninaca  iskoristio je iznenadni poklon,  krenuo sam prema golu, a kada mu je Čavić krenuo u susret, rutinski plasirao  loptu u desni donji ugao. Da nesreća po fudbalere iz Novog Sada bude još veća postarali su se Banaćani nakon samo nekoliko minuta od vodećeg gola. Korner sa leve strane izveo je Radosavljević, lopta je padala na peterac gde su kao skamenjeni stajali igrači Vojvodine i nemo posmatrali štopera domaćih Topića kako udarcem glavom šalje loptu u mrežu.
Kada su videli da je „vrag odneo šalu“ fudbaleri Vojvodine krenuli su u juriše prema golu Banata  i ubrzo uspeli da smanje rezultatsku prednost. Makarić je u kaznenom prostoru uposlio Gaćinovića kojeg jedan od odbrambenih igrača Banata ruši, a arbitar Gogić, potpuno opravdanao dosuđuje najstrožu kaznu. Jedanaesterac je izveo Milan Spremo. Šutirao je u donji levi ugao, a lopta se od stative odbila u mrežu.
Napadi Vojvodine ne jenjavaju i samo par minuta trebalo je igračima u plavim dresovima  da  rezultat ponovo vrate u ravnotežu. Odbrana Banata sama sebi je zakomplikovala život nepotrebnim kombinovanjem ispred svog gola  pa se lopte dokopao Gaćinović koji jebez oklevanja uposlio Feratija na ivici šesnaesterca. Vošin napadač napravio  je korak-dva, šutirao, a golman Ćirković kratko odbio loptu ponovo na noge Feratiju koji iz „popravnog“ ne greši 3 : 3.

Kada se sabere i odmeri sve viđeno, nerešen rezltat najrealniji je ishod ovog zanimljivog, dramatičnog i fer susreta. Utakmicu je odlično vodio arbitar Miodrag Gogić.