DSC_0075

 

 

Kada po završetku utakmice na sredini terena vidite dve kompletne ekipe Vojvodine (omladinci i kadeti) kako u sav glas pevaju : „Ćiri bu ćiri ba …“ ne može, a da vam se ne naježi koža (posebno ako ste Vojvodinaš). Takvu prelepu scenu videli smo danas nakon dve sjajne pobede omladinaca i kadeta „crveno-belih“ nad beogradskim Partizanom.
Pereko 500 gledalaca (računajući oba susreta) uživalo je u majstorijama mladih asova „crveno-belih“ i „crno-belih“, a na kraju, potpuno zaslužemo u oba derbija slavili su mladi Novosađani.
Tek toliko da se vidi čija je omladinska škola bolja.

OMLADINSKA LIGA SRBIJE

VOJVODINA-PARTIZAN  1 : 0

FC „Vujadin Boškov“

Gledalaca :       400

Sudija :            Nemanja Gajdobranski (Novi Sad)

Strelac :           Makarić (87. min)

Žuti karton :     Sekulić, Nastić i Makarić (Vojvodina), Savić, Grbović i Milošević (Partizan)

Vojvodina :       Kordić, Nikolić, Nastić, Vujačić, Pankov, Sekulić, Cvijić (Makarić), Milinković-Savić, Ilić (Jorgić), Gaćinović (Janjušević), Spremo (Ferati)

Partizan :         Jovičić, Stanimirović, Milošević, Mijailović, Jokić (Leković), Savić, Ilić (Čađenović), Janjić, Dobrijević, Golubović (Haliti), Grbović

Sjajna predstava dva odlična protivnika. Mladi fudbaleri Vojvodine i Partizana pokazali su da za njih tajni u fudbalu nema i samo je pitanje trenutka kada će mnogi od njih izaći na veliku scenu. To se pre svega odnosi na odličnog golmana „crno-belih“ Jovičića, štopera Savića i napadača Stefana Ilića. Sa druge  „crveno-bele“ strane bilo bi nepravedno izdvojiti bilo koga. Jednostano, danas su svi igrali bez greške i potsetili na predstave iz jesenjeg dela sezone.
Prvo poluvreme proteklo je u obostrano otvorenoj igri u kojoj su domaći imali više prilika za gol. Šanse su propustili Ilić, Spremo i Gaćinović ali najzreliju priliku ipak su propustili gosti iz Beograda. Golman Vojvodine Kordić se premišljao i nećkao šta da uradi sa vraćenom loptom i naravno kada tako radite onda i pogrešite. Kratko i nespretno je izbio loptu i „uposlio“ usamljenog Jokića koji je imao otvoren put i potpuno prazan gol. Igrač Partizana je šutirao  i kada su svi očekivali da lopta završi u mreži kao iz zemlje iznikao je Radovan Pankov i poleteo kroz vazduh u stilu kung-fu borca („U zmajevom gnezdu“), telom blokirao šut, spasao siguran gol i podigao na noge kompletno gledalište koje je ovaj fantastičan potez propratilo dugotrajnim aplauzom.
Drugi deo igre trener Kosanović je odlučio da počne sa Makarićem umesto Cvijićai i taj potez, ispostavilo se kasnije, doneo je Vojvodini sva tri boda.
Kako je vreme odmicalo, fudbaleri u crnim dresovima su sve više padali fizički, a domaćini bili sve konkretniji. Velike prilike za golove propustili su Nastić (odlična odbrana Jovičića), potom Gaćinović koji se sam izborio za loptu i u trku izašao sam pred gol ali je na kraju izgubio dah i loše šutirao, Ferati (topovski šut za malo kraj stative) i Ilić u nekoliko navrata (šutevi pored same stative i dve sjajne odbrane Jovičića).
Na kraju, umesto da postane junak utakmice, golman Partizana je u 87. minutu  kardinalno pogrešio  što je njegov tim koštalo poraza. Slobodan udarac sa preko 35 metara iskosa sa leve strane izveo je Milinković-Savić. Lopta je išla pravo u ruke Jovičiću ali čuvar mreže „crno-belih“ nije računao na Milana Makarića koji je utrčao ispred njega i u stilu Džona Tošaka i glavom sproveo loptu u mrežu.
Susret je protekao u izuzetno fer i korektnoj borbi obe ekipe, a arbitar Gajdobranski korektno je obavio svoj deo posla.

KADETSKA LIGA SRBIJE

VOJVODINA-PARTIZAN 1 : 0

FC „Vujadin Boškov“

Gledalaca :      100

Sudija :           Siniša Sremac (Ruma)

Strelac :          Fimić (17. min)

Žuti karton :    Janković i Vujošević (Vojvodina), Stevanović, Stanimirović i Radonjić (Partizan)

Vojvodina :      Petrić, Vukaljević, Janković, Desančić (Šćekić), Fimić (Zeljković), Milić (Stanković), Babić, Vujošević (Terzin), Ćurko (Krstevski), Zličić, Stamenić

Partizan :        Vasić, Mršević, Bogosavac, Stanimirović, Mladenović, Stevanović, Radonjić, Saša Lukić (Stefan Lukić), Vukčević, Sajčić (Arsenijević), Živković

Prava je šteta što su utakmice omladinaca i kadeta Vojvodine i Partizana igrane u isto vreme pa su gledaoci ostali uskraćeni za bar jednu sjajnu predstavu mladih nada srpskog fudbala.
Odlična predstava viđena je na susretu dva prvoplasirana tima na tabeli kadetskog prvenstva Srbije. Po svemu viđenom, igrači koje predvodi Jovo Šarčević zaslužili su pobedu, a što je ona izražena sa samo jednim golom u mreži Vasića, treba zahvaliti nespretnosti domaćih napadača.
Gol odluke postigao je Nikola Fimić u 17. minutu kada je odlično isprati ubačenu loptu Lazara Zličića iz slobodnog udarca i postigao gol vredan tri boda i prve pozicije na tabeli.